Америка хоче розставити крапки над "і" в кримському питанні - експерт

Америка хоче розставити крапки над "і" в кримському питанні

Держдепартамент США прийняв Декларацію щодо Криму через поведінку Дональда Трампа.
Про це в коментарі для сказав експерт з міжнародної політики Олександр Хара.
"Раніше невизнання Криму російським було на рівні де-факто і не потребувало ніяких додаткових декларацій. У березні 2016 року під час голосування на засіданні Генеральної асамблеї ООН, Сполучені Штати не визнали анексію півострова. Своєю санкційною політикою Америка теж неодноразово доводила, що виступає на боці України. Говорила про це на різних міжнародних форумах.
Чутки про те, що Трамп під час зустрічі з Путіним 16 липня за закритими дверима сказав, що Крим є російським, адже люди там говорять російською мовою, змусили Держдепартамент піти на цей крок, аби розставити крапки над "і", - пояснює експерт.
Для України прийняття цієї Декларації - позитивний фактор.
"Це ще один міжнародний документ, який підтримує нашу державу. До США вже приєдналися Велика Британія та Польща. У майбутньому долучаться й інші країни. Для нас цей документ може стати підставою, щоб ініціювати посилення санкційного тиску на Росію", - пояснює Олександр Хара.
Не визнавати Крим частиною Росії - в зоні американських інтересів не тільки через українське питання.
"Крим та Україна, безперечно, знаходяться далеко від США. Америка офіційно не має перед нами жодних зобов'язань. Ми не є членом НАТО, вона не повинна відстоювати нашу територіальну цілісність. Але США мають зобов'язання перед Тайванем (КНР вважає, що Тайвань є частиною Китаю. Тайванці думають, що вони незалежні. Сполучені Штати визнають Тайвань як частину Китаю, але захищають його від можливого вторгнення Китайської Народної Республіки. Китайці побачать, що Америка визнала збройне захоплення Криму. Подумають, що можуть зробити з Тайванем те саме", - додав експерт.
Державний департамент США 25 липня оприлюднив офіційну Декларацію щодо Криму, в якій вказав, що не визнає анексії півострова Росією. Документ закликає РФ поважати міжнародні принципи та припинити окупацію Криму.

Related

Події у світі 521588763146984299

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item