Віце-спікер про Порошенка: "Свиня сама мішок дере і сама кричить"

Віце-спікер про Порошенка: "Свиня сама мішок дере і сама кричить"

Президент Петро Порошенко одноосібно ухвалив рішення та гальмує оновлення складу Центральної виборчої комісії.
На цьому наголосила другий віце-спікер Оксана Сироїд після погоджувальної ради.
"Склад ЦВК можна було спокійно проголосувати, якби діяв із добрими намірами і вніс 13 кандидатур на 13 місць. А він вніс 14 кандидатур, розділивши цим парламент, пересваривши всіх. Ще й вивів свою фракцію з залу, створивши абсолютно штучну кризу. Крім персональних амбіцій президента контролювати ЦВК іншої проблеми там нема.
Треба бути реалістами: якщо з'явиться нове подання, це означатиме, що всі ці люди повинні знову проходити перевірку. Це означатиме затягування процесу. Президент мав кандидатури від усіх фракцій, мав зі всіма їх погодити. Із ким він зустрічався? Він свавільно це робить. Свиня сама мішок дере і сама кричить", - зазначила Сироїд.
На ранковому засіданні 5 липня Верховна Рада не змогла підтримати у рейтинговому голосуванні питання звільнення старих членів ЦВК. Воно набрало 189 голосів за необхідних 226. 117 із них були від представників БПП, лише 10 із 80 - від партнерів по коаліції "Народного фронту".
Після цього "Блок Петра Порошенка" відмовився брати участь у голосуваннях 5 та 6 липня. У НФ заявили, що голосуватимуть, якщо кандидатів буде 13 і серед них буде представник "Опозиційного блоку".
На вечірньому засіданні фракція БПП вирішила не бути присутньою. Без її участі - найбільшої фракції - парламент зміг 240 голосами ухвалити законопроект про публікацію законів.

Related

Політика 6821305142015365735

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item