СБУ підтвердила знищення російських найманців у Сирії

СБУ підтвердила знищення російських найманців у Сирії

У Службі безпеки України заявляють, що встановили та ідентифікували понад 200 найманців приватної військової компанії Вагнера. Із цих головорізів 80 загинули і понад 100 були поранені 7 лютого 2018 року в Сирії.
Про це на брифінгу 26 липня в Києві розповів керівник апарату глави СБУ Ігор Гуськов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"СБУ встановила та ідентифікувала особистості 206 найманців ПВК Вагнера, які безпосередньо брали участь у наступі в районі селища Хішам в Сирії. Наявні документи свідчать про те, що не менш ніж 80 найманців загинули, понад 100 отримали поранення різного ступеня тяжкості", - заявив Ігор Гуськов, керівник апарату глави СБУ, повідомляє Інтерфакс-Україна.
За даними СБУ, вище керівництво РФ напередодні президентських виборів у країні віддало наказ повністю приховати інформацію про ці втрати від російської громадськості, а родичам загиблих відверто брехали.
"Але після президентських виборів в РФ родичі вбитих найманців по черзі, в умовах суворої секретності, почали отримувати труни зі своїми близькими. При цьому їх продовжували шантажувати невиплатами грошової допомоги за загибель найманця в разі розкриття інформації".
Відзначається, що серед поранених в лютому 2018 року в Сирії СБУ ідентифікувала одного громадянина Казахстану і одного громадянина Молдови, і передала цю інформацію відповідним службам цих країн, за законодавством яких найманство є кримінальним злочином.
Серед поранених значиться громадянин РФ Андрій Лебедєв, який підозрюється СБУ в причетності до авіакатастрофи 14 червня 2014 року поблизу Луганська літака Збройних сил України Іл-76, в результаті чого загинули 49 українських військовослужбовців.
Штурм Дебальцевого у січні-лютому 2015 року на Донеччині відбувався за активної участі ПВК "Вагнер". Ці бої стали "військовим хрещенням" для приватних найманців із Росії, розповів екс-ватажок "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков).

Related

Події у світі 5600338652458947267

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item