Спас дощ. ЗМІ повідомили нові подробиці отруєння Скрипалів

Спас дощ. ЗМІ повідомили нові подробиці отруєння Скрипалів

Скрипалів міг врятувати дощ, вважають правоохоронці
Поліція Великобританії висловила впевненість в тому, що отруєного в Солсбері екс-агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію врятував дощ, який розбавив і знизив потужність нервово-паралітичної речовини Новачок, нанесеної на ручку їх двері.
Про це з посиланням на високопоставлене джерело в британській поліції повідомило видання The Sun.
"Нам дійсно дуже пощастило. Якби не дощ, Скрипаль безперечно би помер, і напевно Юлія теж", - прокоментував правоохоронець.

Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок (радянського виробництва) в березні 2018 року. За даними Лондона, за отруєнням Скрипалів стояла Росія. Екс-агента і його дочку вже виписали з лікарні після проведення успішного лікування.
У відповідь на отруєння Великобританія вислала ряд російських дипломатів. Солідарність з Лондоном висловили 28 держав, які вислали майже 150 російських дипломатів. Крім того, анульовано акредитації семи російських представників при НАТО.
Росія заперечує причетність до отруєння Скрипалів.
30 червня з будинку в Еймсбері, який знаходиться в 15 кілометрах від Солсбері, госпіталізували пару - 45-річного Чарлі Роулі і 44-річну Дон Стерджесс. Спочатку медики вважали, що вони постраждали від передозування героїном або кокаїном. Лише 4 липня британська влада публічно оголосила, що пара піддалася впливу невідомої речовини.
Аналізи у військовій лабораторії Портон-Даун показали, що чоловік і жінка також були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи Новачок.

Related

Події у світі 4541446073227627232

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item