СОТ підтвердила програш України в спорі з Росією

СОТ підтримала Росію у спорі про обмеження українського експорту залізничного обладнання

Світова організація торгівлі (СОТ) відхилила ключові вимоги України в рамках спору з РФ про постачання залізничного обладнання.

 
Відповідна інформація міститься у звіті, який був оприлюднений у понеділок, 30 липня, повідомляє Європейська правда.
 
Експерти СОТ визнали правомірною відмову РФ від сертифікації української продукції. На додаток експертна група відмовилася бачити системність порушень з боку РФ.
 
Згідно з документом, експертна група порахувала, що докази не свідчать про те, що Росія робила заходи щодо обмеження імпорту продукції з України як загалом, так і стосовно залізничного обладнання зокрема.
 
Представлені Україною аргументи - припинення Росією чинних сертифікатів, відмова у видачі нових і представлені дані про зниження імпорту української залізничної продукції в Росію - не доводять систематичних обмежень імпорту, пояснює експертна група у звіті.
 
За даними уряду, в результаті російських обмежень український експорт залізничної продукції в РФ з 2012 по 2016 роки скоротився більш ніж у 20 разів - з $ 2,6 млрд до $ 95 млн.
 
Водночас у СОТ назвали неправомірною відмову росіян визнавати сертифікати, видані Білоруссю і Казахстаном. Крім того, експерти стали на бік Києва, визнавши деякі процедурні порушення з боку РФ.
 
Нагадаємо, тиждень тому було оголошено результат за скаргою РФ проти України щодо мит на аміачну селітру. СОТ заявила про порушення ходу антидемпінгового розслідування, але визнала за Києвом право провести нове розслідування.
 
Раніше повідомлялося, що нове рішення виявилося ще більшою поразкою, ніж перше.

Related

Економіка 3171162418222864339

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item