На відставку Холодницького є підстави - Ситник

На відставку Холодницького є підстави
Назар Холодницький і Артем Ситник в Раді

Керівник НАБУ розповів, що написав на Холодницького скаргу, до якої доклав компрометуючі матеріали.

Допущені порушення дають підстави для звільнення голови САП Назара Холодницького з посади. Про це директор НАБУ Артем Ситник розповів в інтерв'ю Укрінформу, яке вийшло в п'ятницю, 6 липня.

"Ми написали скаргу, до якої були залучені певні матеріали... Ми пошлемо пояснення до нашої скарги з урахуванням висновку і відправимо в Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів (КДКП)", - сказав Ситник.

Він сподівається, що КДКП прийме "законне рішення". Голова НАБУ не сумнівається, що допущені порушення дають підстави для звільнення Холодницького з посади. За словами Ситника, 52 з 53 аркушів виведення доповідача містять висновок про те, що всі доводи, скарги є обґрунтованими, але в останньому є спроба "використовувати певну юридичну казуїстику в Законі Про прокуратуру.

Справа Холодницького може стати "знаковим рішенням" для всієї прокуратури, заявляє Ситник.

Винесення догани замість звільнення з посади, на його переконання, стане загрозою всій правоохоронній системі взагалі.

Коли відбудеться засідання Комісії, керівник Бюро не знає, але це не може відбутися швидше, ніж через 10 днів після вручення виведення особі, щодо якої проводиться розслідування.

Як повідомлялося, що Луценко вимагає звільнення Холодницького.Раніше Холодницький прокоментував опубліковані НАБУ записи прослуховування.

Related

Політика 5225940738107121029

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item