Ще одна статева інфекція, яка може стати супербактерією

Ще одна статева інфекція, яка може стати супербактерією
Маловідома інфекція, яка передається статевим шляхом, може перетворитися на стійку до антибіотиків супербактерію, якщо її не почати правильно визначати і лікувати, застерігають британські експерти.
Урогенітальний мікоплазмоз часто проходить безсимптомно, особливо у жінок, проте може спричиняти запалення тазових органів і навіть безпліддя.
Його легко сплутати з іншою інфекцією, наприклад хламідіозом, а крім того, ці бактерії можуть виробляти стійкість до деяких антибіотиків.
У зв'язку з цим Британська асоціація сексуального здоров'я і ВІЛ оприлюднила нові рекомендації для лікарів і пацієнтів про те, як визначити і лікувати мікоплазмоз.

Що таке мікоплазмоз?

Урогенітальний мікоплазмоз (Mycoplasma genitalium) передається статевим шляхом через незахищений секс.
У чоловіків ця бактерія спричиняє запалення уретри, неприємні виділення з пеніса, біль під час сечовипусканні.
У жінок мікоплазмоз викликає запалення репродуктивних органів (матки і фаллопієвих труб), викликаючи біль, гарячку і часом кровотечу. Якщо захворювання не лікувати, воно може стати призвести до безпліддя.
Проте мікоплазмоз не завжди протікає із симптомами і навіть не завжди потребує лікування. Водночас його легко не помітити чи сплутати з іншим захворюванням. І саме це викликає занепокоєння британських експертів.
У групі ризику - ті, хто мав більше чотирьох партнерів за останній рік, кажуть експерти.
Презервативи можуть запобігти передачі цієї інфекції.

Чому мікоплазмоз такий небезпечний?

Точний тест на мікоплазмоз існує - проте він доступний не в усіх клініках навіть у Британії.
Тому експерти просять британський уряд збільшити фінансування в цій галузі - аби "запобігти надзвичайній ситуації у галузі охорони громадського здоров'я, яка от-от станеться і вже виходить з-під контролю".
Експерти також закликають громадян не нехтувати презервативами під час сексу з новими або нерегулярними партнерами.
"Настав час, аби громадськість дізналася про урогенітальний мікоплазмоз", - заявив представник Британської асоціації сексуального здоров'я і ВІЛ доктор Пітер Грінхауз.
По всьому світу падає ефективність лікування мікоплазмозу групою антибіотиків під назвою макроліди. У Британії стійкість до макролідів досягає 40%, твердять експерти.
Водночас ефективність у більшості випадків демонструє інший антибіотик - азитроміцин.
Лікарям британські експерти радять використовувати тести на мікоплазмоз, якщо симптоми у пацієнтів можуть вказувати на це захворювання, підбирати правильні антибіотики і стежити за станом пацієнтів до повного одужання.

Related

Здоров'я 4426835008726157157

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item