СБУ розслідує оборудки Труханова із землею

СБУ розслідує оборудки Труханова із землею

Слідчі СБУ розслідуватимуть законність виділення Одеською міськрадою та міським головою Геннадієм Трухановим земельних ділянок під забудову на території військового аеродрому "Шкільний". 
Про це у Facebook повідомив громадський діяч Артем Карташов.
Ухвалу виніс Шевченківський райсуд Києва під головуванням судді Євгена Мартинова. У діях міського голови Геннадія Труханова та окремих приватних структур будуть шукати ознаки державної зради.
"Шевченківський райсуд Києва зобов'язав ГСУ СБУ відкрити кримінальне провадження за спроби знищення аеродрому "Одеса-Шкільний" шляхом вилучення близько 90 гектарів його території для подальшої забудови та захоплення частини території аеродрому в жовтні 2017 року.
З березня 2017 року міською владою реалізована схема виведення з державної в комунальну власність близько 90 гектарів єдиного діючого в Одеській області аеродрому "Одеса-Шкільний". Землі, на яких розташований військовий аеродром. Земельні ділянки передані КП "Міське капітальне будівництво", "Міськзелентрест" та "Міськелектротранс" під багатоквартирну житлову та громадську забудову.
4 жовтня 2017 року міська рада прийняла рішення про розробку Детального плану території з проекту якого вбачається, що значна частина території аеродрому має бути відведена під забудову, що унеможливить його подальше функціонування. Інвесторами ДПТ виступають близькі до міського голови ТОВ "Югтранс-термінал" та БК "Будова".
На території аеродрому ремонтували російську техніку.
"29 жовтня 2017 року група тітушок в інтересах ТОВ "Югтранс-термінал" та за сприяння ГУ НП в Одеській області зносить паркан території аеродрому та захоплює його частину, де розпочинає будівництво дитячо-спортивного комплексу, яке не припинено й по сьогоднішній день.
Паралельно з цим на території невизнаної ПМР оперативна група військ РФ завершує відновлення військового аеродрому, який здатен приймати усі види літаків.
Станом на сьогодні, РФ завершила відновлення військового аеродрому на території ПМР, в той час як єдиний діючий на території Одеської області аеродром "Одеса-Шкільний" перебуває на межі знищення руками Геннадія Труханова та підконтрольної йому місцевої ради".
В середині липня міський голова Одеси Геннадій Труханов подав позов до Європейського суду з прав людини, вважаючи, що під час затримання правоохоронці порушили його права.

Related

Політика 5585548205182062209

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item