У Києві за запитом ФБР затримали групу кіберзлочинців

У Києві за запитом ФБР затримали групу кіберзлочинців
Шахраї обдурили громадянку США на $1,5 млн
Служба безпеки України викрила діяльність групи інтернет-шахраїв, які привласнювали собі гроші американських громадян і переводили їх на рахунки в українських банках.
Як повідомляється, за допомогою у затриманні кіберзлочинців до СБУ звернулися представники ФБР.
"Оперативники спецслужби встановили, що громадяни однієї з африканських країн створили фейкову сторінку знайомств у одній із соціальних мереж. Зловмисники, представляючись американськими бізнесменом, у якого нібито є бізнес в Україні, познайомилися з жінкою із США для організації подальшого спільного життя", - розповіли у відомстві.
Після цього шахраї повідомили від імені "підприємця", що у нього виникли проблеми з українськими правоохоронцями, через що він не може ліквідувати свій бізнес і повернутися до США.
"Введена в оману жінка перерахувала зловмисникам $1,5 млн на "вирішення проблем". Працівники СБ України задокументували, що учасники групи зняли кошти у відділеннях вітчизняних банків та легалізували їх шляхом придбання майна", - додали у спецслужбі.
Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання іноземців правоохоронці виявили докази протиправної діяльності, у тому числі мобільні телефони та комп'ютерну техніку, з яких велося листування, і банківські документи, що підтверджують перерахування грошей потерпілої.

Related

Гаряча новина 4198268798949534306

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item