Савченко оголосила безстрокове голодування

Савченко оголосила безстрокове голодування
Надія Савченко оголосила голодування

Суд продовжив арешт нардепа Надії Савченко до 10 вересня 2018 року. Політик заявила про "беззаконня" і оголосила безстрокове голодування.

Шевченківський районний суд Києва в п'ятницю, 13 липня, продовжив на два місяці термін утримання під вартою народного депутата Надії Савченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Розгляд цього питання розтягнувся на чотири дні. На засіданні в п'ятницю суд спочатку призначив Савченко безкоштовного державного захисника. Але потім в суді з'явився спочатку один приватний адвокат підозрюваної, а потім ще кілька адвокатів.

Після розгляду низки клопотань про відводи і заслухавши позиції сторін, суддя Володимир Бугіль виніс рішення про продовження терміну арешту Савченко. Оголошене рішення супроводжувалося протестами і криками її прихильників.

Нардеп висловила обурення у зв'язку з даним рішенням суду, заявивши, що суд не дозволив адвокатам належним чином здійснювати її захист.

"Я оголошую безстрокове голодування. Я такого свавілля не бачила навіть в російському суді", - заявила Савченко.

Після винесення рішення народний депутат сказала, що не хоче залишати будівлю суду, поки не отримає текст рішення, а також викликала поліцію, щоб заявити про скоєння злочину.

Вона також вказала, що відмовляється від будь-яких оглядів медичними працівниками СІЗО СБУ і пенітенціарної служби.

Нагадаємо, Савченко перебуває під арештом з 23 березня. Нардепа підозрюють в тероризмі і плануванні повалення конституційного ладу і захоплення державної влади.

Related

Політика 1693374871489170163

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item