Після виборів можуть запустити перехід до парламентської республіки

Після виборів можуть запустити перехід до парламентської республіки

У змінах до Конституції основною позицією буде перехід до парламентської республіки.
Таку думку в коментарі висловив політолог Володимир Фесенко.
"Думаю, до виборів поживемо за старою Конституцією. Потім можуть запустити процедуру переходу до парламентської республіки. Там ключовою буде ідея обмеження повноважень президента. Частина політичного класу і суспільства це не сприйме. Під час президентської кампанії зміни буде непросто зробити. Не упевнений, що буде 300 голосів", - сказав експерт.
Він переконаний, що питання президентської республіки стояти не може.
"Це означатиме створення передумов для диктатури президента. Більшість парламентарів на це не підуть. Тому президентська республіка - навряд чи прийнятний варіант. У парламентській республіці може бути консенсус еліт. У рамках цієї моделі зможуть домовитися щодо розподілу повноважень. Залишається відкритим питання, як це сприйме суспільство?" - зазначив Фесенко.
Президент Петро Порошенко 28 червня заявив, що найближчим часом подасть до парламенту зміни до Конституції щодо закріплення цілей України на вступ у ЄС і НАТО.
У свою чергу лідер Радикальної партії Олег Ляшко запропонував ліквідувати посаду прем'єра та скоротити кількість депутатів та міністерств.
Керівник "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала переписати Конституцію і винести новий закон на референдум.

Related

Політика 8411242375570884830

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item