Саміт Україна-Грузія-НАТО: Угорщина радикально змінила позицію

Саміт Україна-Грузія-НАТО: Угорщина радикально змінила позицію

На саміті НАТО в Брюсселі прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан блокуватиме будь-яке рішення за підсумками зустрічі з Україною та Грузією.
Про це угорське МЗС повідомило у листі генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу, передає "Європейська правда".
У листі йдеться, що Орбан має намір голосувати проти будь-якого документа, який запропонують членам Альянсу до ухвалення за підсумками зустрічі з українським та грузинським лідерами.
Лист надіслали через три дні після українсько-угорської зустрічі на міністерському рівні, яка відбулася у Береговому. Після зустрічі стало відомо, що Угорщина відмовилася від вето щодо участі України у саміті НАТО.
У лютому Угорщина заблокувала комісію Україна-НАТО. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто повідомив, що Будапешт не може підтримати євроатлантичні зусилля України до скасування "дискримінаційного" закону про освіту. Звинувачує Київ у тому, що цей закон "порушив зобов'язання країни перед НАТО".
5 вересня 2017-го Верховна Рада прийняла закон, який дав початок освітній реформі в Україні. У ньому визначають, що мовою викладання в усіх навчальних закладах є державна. Ця норма викликала критику сусідніх держав. Особливо Угорщини.

Related

Політика 690973689429290096

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item