Трамп: Країни НАТО збільшать витрати на оборону

Трамп: Країни НАТО збільшать витрати на оборону
Трамп заявив, що домігся збільшення витрат на оборону союзниками по НАТО

Президент США не зміг назвати точні цифри, але зазначив, що НАТО отримає 33 мільярди доларів додаткового фінансування.

Країни-члени НАТО домовилися про збільшення витрат на оборону. Про це в четвер, 12 липня, заявив президент США Дональд Трамп на прес-конференції в рамках саміту НАТО в Брюсселі, передає CNN.

"Роками президент США прибував сюди, і ми говорили про витрати на оборону. І зараз ми домовилися збільшити витрати до тих рівнів, яких не було ніколи. Але витрати різних країн істотно знижувалися, тепер вони ростимуть", - зазначив Трамп.

Він підкреслив, що зараз тільки 5 із 28 країн виконують свої зобов'язання, але це зміниться.

"Їх зобов'язання були 2 проценти. Ми оцінюємо, які там будуть цифри, але зараз ми говоримо про 33 мільярди доларів додаткового фінансування, за винятком США. США виконують свої зобов'язання перед НАТО, але країни НАТО витрачатимуть додаткові гроші. Генсек Столтенберг дасть цю цифру, це цифри, яких ніколи не було", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що лідери країн-членів Альянсу провели спеціальну зустріч, скликану на вимогу Трампа. На ній президент США повторив тезу про необхідність членів НАТО витрачати на оборону, як мінімум, 2% ВВП, а в перспективі - 4%.

У ЗМІ також з'явилася інформація, що Трамп пригрозив виходом США з НАТО, якщо союзники не збільшать витрати на оборону.

"Думаю, що я можу, але потреби в цьому немає. Люди збільшили свої внески, і це на 33 млрд більше, ніж раніше", - заявив Трамп, відповідаючи на питання про погрозу вийти з Альянсу.

Related

Події у світі 8370624676452084653

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item