Київ виключає мирову угоду в газовому спорі

Київ виключає мирову угоду в газовому спорі
Клімкіну довірили вести газові переговори з Росією

Делегацію України на газових переговорах вперше очолював глава МЗС, а не міністр енергетики.

Україна повинна стати частиною загального енергетичного ринку Європейського Союзу. Про це у вівторок, 17 липня, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у Twitter, коментуючи результати переговорів щодо транзиту газу в Берліні.

"Ми домовилися з Єврокомісією про принципи застосування європейських енергетичних правил в Україні. Ми повинні стати частиною спільного європейського ринку. Це буде найкращою гарантією для нас і для ЄС: виходимо зі спільних позицій", - написав він.

Він також висловив подяку колегам з Нафтогазу - Андрію Коболєву і Юрію Вітренку - "за злагоджену спільну командну роботу".

Відзначимо, Клімкін вперше очолив делегацію України на тристоронніх переговорах щодо газу. Раніше цю функцію виконував міністр енергетики країни.

Як повідомлялося, в ЄС і Росії позитивно оцінили перші за довгий час переговори щодо газу, при цьому зазначивши, що на сьогоднішній зустрічі сторони обмінялися думками і пропозиціями без напрацювання будь-якої угоди. Зокрема, Росія та Україна визнали необхідність нового типу контрактів на транзит газу і повинні відповідати європейському законодавству.

Також було складено графік переговорів, які триватимуть восени.

Related

Економіка 5936229176074242118

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item