Україну назвали найближчим партнером НАТО

Україну назвали найближчим партнером НАТО
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

Північноатлантичний альянс має намір і далі підтримувати своїх найближчих партнерів - Україну і Грузію.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна та Грузія, як найближчі партнери Альянсу, отримуватимуть політичну і практичну підтримку. Про це він сказав у вівторок, 10 липня, на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє Європейська правда.

"У четвер ми зустрінемося з президентами Грузії та України. Разом ми вирішуватимемо регіональні проблеми, питання оборонних реформ країн і постійної підтримки НАТО", - сказав Столтенберг.

Крім того, генсек зазначив, що Північноатлантичний альянс задоволений тим, як Грузія адаптує стандарти Альянсу, і підтверджує рішення про те, що одного разу ця країна вступить в НАТО.

"Я впевнений, що країни-члени Альянсу вже завтра визнають прогрес Грузії. Грузія демонструє хороший прогрес", - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, окрема зустріч лідерів НАТО за участю президента Петра Порошенка не відбудеться через вето Угорщини. Будапешт дав згоду на зустріч у форматі Україна - Грузія - НАТО.

Як відомо, Грузія, як і Україна, отримала статус аспіранта в НАТО, що дає можливість бути запрошеними (поки що тільки можливість) до участі в розробці плану дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі. Однак і участь у ПДЧ не гарантує членства в організації.

Related

Політика 741641761578148369

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item