Священик виявився міжнародним кібертерористом

Священик виявився міжнародним кібертерористом

У США 9 липня Федеральний суд Брукліна визнав вихідця з України Віталія Корчевського винним в участі в міжнародній кіберафері. Чоловік у неправомірний спосіб збагатився на біржі, заробивши щонайменше 14 млн $. 
Про це повідомляє Bloomberg.
Корчевський в минулому був професійним трейдером. В Америці він укладав багатомільйонні угоди на біржі, ґрунтуючись на інформації з ще не опублікованих прес-релізів, які викрадали для нього українські хакери.
Йдеться про масштабне викриття хакерського угруповання, яке складалося переважно з українців. Протягом п'яти років — з 2010 по 2015 роки – воно викрадало неопубліковані прес-релізи у трьох великих сервісів PRNewswire, Marketwired і Business Wire (входить в Berkshire Hathaway Уоррена Баффета).
Їх передавали своїм спільникам, а ті, в свою чергу, використовували інформацію для успішної торгівлі на біржах акціями великих компаній, таких як Boeing, Hewlett-Packard, Caterpillar, Oracle та інших.
Всього хакери вкрали щонайменше 150 тис. релізів і провернули на біржі більше ніж 1 тис. угод, в результаті чого постраждали понад 100 компаній. Серед постраждалих Panera Bread Co., Caterpillar Inc., Home Depot Inc. and Advanced Micro Devices Inc.
Віталій Корчевський - громадянин США, виходець з України. Раніше обіймав посаду віце-президента Morgan Stanley, після чого переїхав в Пенсільванію і став священиком Слов'янської євангельської баптистської церкви в передмісті Філадельфії. Згідно з версією звинувачення, Корчевський був центральною фігурою в шахрайській схемі. Він був заарештований в серпні 2015 року в своєму будинку в Глен Міллс , згодом його випустили під заставу в 100 тис. доларів.
Прокуратура виявила у власності Корчевського нерухомість в Пенсільванії і Грузії вартістю близько 5 млн доларів, а також близько 5 млн доларів у банківських і брокерських рахунках, які уряд заморозив в день арешту. Ще мільйони доларів, на думку прокурора, могли бути переведені у церкви або за кордон.
Крім Корчевського заарештували ще одного трейдера з українським корінням – Владислава Халупського. Загалом у справі фігурують близько 10 хакерів і трейдерів з США і України. Серед них Іван Турчинов, Олександр Єременко, Аркадій Дубовий, Ігор Дубовий та Павло Дубовий. Останні троє – одна родина. Батько Аркадій і син Ігор живуть в США, а ще один син Павло – в Україні.

Related

Суспільство 3226400922110436050

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item