На Місяці може з'явитися екіпажна база

На Місяці може з'явитися екіпажна база

NASA планує побудувати на Місяці екіпажну базу.
В агентстві повідомили про можливе будівництво у зв'язку з відсутністю міцних ознак перебування людини на супутнику Землі, повідомили в NASA.
Екіпажна база на Місяці зможе перерости в паливне сховище для більш тривалих космічних подорожей, при необхідності. Також така можливість призведе до створення безпрецедентних космічних телескопів.
Будівництву бази перешкоджає фінансова сторона питання. У березні 2017 року президент США Дональд Трамппідписав закон, який дає NASA річний бюджет в розмірі близько $19,5 млрд. Сума досить велика, але її ділять між підрозділами і амбітними проектами агентства.
Так що таку ідею тільки розглядають і зрушень поки не спостерігається. Ще більш цікавою видається в зв'язку з останніми подіями: дослідники знайшли ознаки життя на Місяці і щоб підтвердити його теорію, потрібен політ на цю планету.
Вчені з Ліверморської національної лабораторії стали частиною команди, яка займеться "планетарним захистом". У планах - розробка космічного корабля, який відхилятиме астероїди, що загрожують Землі.
9-метровий корабель вагою майже 9 т отримав назву Hypervelocity Astoid Mitigation Mission for Emergency Response vehicle. Він має модульну конструкцію, яка дозволить йому служити тараном астероїдів, але також він зможе перевозити ядерні пристрої до космічних тіл.

Related

Цікаво 1402539507247905621

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item