МЗС України викликає посла Італії

МЗС України викликає посла Італії
У МЗС розраховують, що уряд Італії ще раз засудить російську агресію проти України

МЗС України обурене висловлюваннями міністра внутрішніх справ і віце-прем'єра Італії Маттео Сальвіні.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на заяву глави Міністерства внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні щодо "законності" анексії Криму. Про це заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі 5 каналу в п'ятницю, 20 липня.

За словами Зеркаль, на понеділок, 23 липня, запланована зустріч з послом Італії в Україні.

"Ми реагуємо. У понеділок ми будемо зустрічатися з італійським послом, він дуже приємна людина, я розумію, що він не може відповідати за слова своїх політиків, особливо з огляду на те, що цей політик їздив до Криму, тільки що повернувся з Москви, де, за наявною у нас інформацією, зустрічався з паном Путіним", - заявила вона.

Зеркаль також зазначила, що не варто очікувати чогось іншого від такої людини. "Очікувати щось інше від людини, яка з 90-го року є функціонером цієї Ліги Півночі, ну можливо, не варто. Крім того, вони зараз на підйомі за рейтингами. Це напружує більше, ніж будь-які його заяви... Зараз у них рейтинг підтримки понад 30%. Це означає, що в Європі є проблеми", - додала вона.


Раніше президент Петро Порошенко заявив, що 18 липня посли ЄС прийняли рішення про введення індивідуальних санкцій проти шести осіб, причетних до будівництва Керченського моста.

Related

Події в Україні 3462934304882665938

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item