У НАТО поки що не готові долучити Україну до програми для особливих партнерів - посол

У НАТО поки що не готові долучити Україну до програми для особливих партнерів - посол
Україна бере участь в переговорах із цього питання
НАТО поки що не готове запросити Україну до програми для особливих партнерів Enhance Opportunity Program, сказав голова представництва України при НАТО Вадим Пристайко в інтерв'ю Укрінформу.
"Чи готове НАТО зараз запросити Україну до цієї програми? Ні. Черговий трирічний огляд ефективності програми завершився півроку тому. Всі п’ять учасників, а це Австралія, Фінляндія, Грузія, Йорданія та Швеція, "перезапрошені" до участі в його роботі й надалі. Ми беремо участь в переговорах із цього питання. Не думаю, що ця робота буде завершена до саміту", - сказав Пристайко.
Програма особливих можливостей – це своєрідний "клуб найближчих партнерів, які з різних причин не є союзниками (НАТО), але готові тісно взаємодіяти, часто в технічних питаннях, в ході спільних операцій та навчань. Тобто, суто формально ця програма не є "проривом" чи навіть механізмом євроатлантичної інтеграції. І хоча Україна із готовністю бере участь в усіх форматах взаємодії, ми також маємо цінувати ту близькість із Альянсом, яку дає нам статус Особливого партнера, яким є наша держава для Альянсу. Чи цікавий для України цей черговий формат? Так. Чи є значна додаткова вартість цього формату для нас? Треба уважно вивчати наші сучасні потреби і потреби Альянсу", - розповів Пристайко. 

Related

Події у світі 691447756887805235

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item