Зустріч Трампа з Путіним в Гельсінкі: онлайн

Зустріч Трампа з Путіним в Гельсінкі: онлайн
Зустріч Путіна з Трампом

Президенти США і Росії проведуть свій перший повноформатний саміт з питань України, Сирії, енергетичної та стратегічної безпеки.

Зустріч президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна, яку в РФ називають першим повноформатним самітом, триває 16 липня в Гельсінкі.

На саміті будуть обговорювати Україну, Сирію, стратегічну стабільність і, ймовірно, газопровід Північний потік-2, критикований американським президентом.

Напередодні зустрічі Трамп робив неоднозначні заяви про Крим. Так, на питання про готовність переглянути позицію США щодо анексії півострова, він відповів "Подивимося". А на саміті НАТО сказав, що не знає, "що буде з Кримом".

 Ми ведемо трансляцію зустрічі Трампа і Путіна в режимі онлайн.

13.00 Поруч з палацом президента Фінляндії, де пройдуть переговори, зібраласяневелика група протестувальників проти президента Росії, серед яких є кількаукраїнців.

Також на площі зібралися протестувальники, які виступають проти політики Трампа.


Представники Amnesty International серед пікетників закликають Путіна і Трампа"зробити права людини знову великими".


Також протести тривали напередодні саміті. Тисячі людей взяли участь в протестномумарші.
13.19 Тим часом в Президентському палаці, де буде відбуватися зустріч, зібралисявже близько 1,5 тисячі журналістів.

13.17 Найбільша газета Фінляндії Helsingin Sanomat напередодні зустрічі запустилакампанію на захист свободи преси.
Медуза
13.06 Літак, на борту якого перебуває Путін, здійснив посадку в аеропорту Гельсінкі.
12.54 Зустріч президентів повинна початися з хвилини на хвилину. Вона призначенана 13.20. Час в Гельсінкі збігається з київським.
12.50 Держсекретар США Майкл Помпео в Twitter побажав усім доброго ранку, зазначивши, що очікує зустрічі з російським президентом.

12.48 На сніданку з президентом Фінляндії Трамп зазначив, що НАТО "ніколи не була сильнішою", ніж зараз, а також поділився своїми очікуваннями від майбутньої зустрічі з Путіним. "Ми будемо в порядку", - сказав американський лідер.

12.44 Президент Фінляндії сподівається, що на зустрічі Трампа з Путіним вийде досягти домовленостей в питаннях роззброєння і контролю над ядерним озброєнням.

"Зараз ми перебуваємо на такому етапі існування договору СНО, який вимагає нового імпульсу", - сказав Ніїністе, зазначивши, що не думає, що в Гельсінкі буде підписаний новий договір.
12.30 CNN вважає, що зустріч Путіна з Трампом може стати для російськогопрезидента відволікаючим маневром.

"Так, в Росії відбувся Чемпіонат світу з футболу, однак це свято довжиною в цілиймісяць не змогло вселити росіянам відчуття благополуччя і процвітання", - пишеаналітик видання.
12.15 Трамп, тим часом, зустрівся з президентом Фінляндії Саулі Ніїністе.

"Зустріч президента Ніїністе з Трампом завершилася о 10.44, коли Трамп відправився в готель [з резиденції президента Фінляндії в Мянтюніємі]. Трамп помахав журналістам з вікна автомобіля, коли їхав", - повідомила місцева газета.
Меланія і Дональд Трампа в Гельсінкі/EPA

12.00 Оглядач DW Крістіан Тріпп вважає, що у Путін і Трампа різні цілі. Американський президент хоче домогтися медійного ефекту, зробивши із саміту шої.

У російського президента, навпаки, великий порядок денний: він хоче отримати карт-бланш у війні в Сирії, свободу дій в Україні, щоб Захід визнав анексію Криму "возз'єднанням" і скасував санкції.

11.45 Трамп заявив, що у нього низькі очікування від зустрічі: "Я їду з низькими очікуваннями. Я не їду з високими очікуваннями".

11.30 Коли Трампа запитали про цілі зустрічі, він сказав, що розповість про це потім, заявивши, що від бесіди світових лідерів нічого поганого не трапиться.

"Я вважаю, зустрічатися добре. Я вірю у зустрічі. Я вважаю, що провести зустріч з Кімом було правильно. Я вважаю, це дуже добре. Тому зустрічі з Росією, Китаєм, Північною Кореєю - я вірю в це. Нічого поганого не станеться , а може трапитися хороше", - заявив він.

11.00 Трамп разом з дружиною Меланією перебуває в Гельсінкі з 15 червня. У Європі він ще з середини минулого тижня. Спочатку він взяв участь в саміті НАТО, потім відвідав Великобританію, де його зустріли багатотисячними акціями протесту.

10.45 Трамп в Twiiter назвав причину найгірших за всю історію відносин з Росією.

"Наші відносини з Росією ще ніколи не були гіршими завдяки багаторічній дурості і тупості керівництва США, а також нинішнього полюванні на відьом", - написав він.

10.30 За три дні до саміту Мін'юст США звинуватив 12 співробітників російської розвідки у втручанні у вибори президента.

Слідство вважає, що в 2016 році росіяни зламали сервери Демократичної партії, вкрали звідти документи й опублікували їх від імені неіснуючих хакерів DCLeaks і Guccifer 2.0.

Американські політики закликали Трампа скасувати зустріч з Путіним. З такими заявами виступили демократи, а республіканець Джон Маккейн закликав скасувати саміт, "якщо президент не готовий закликати Путіна до відповіді".

Related

Події у світі 8064752166872441643

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item