Чи вдарить Мей по Путіну санкціями через "Новачок"? - огляд ЗМІ

Чи вдарить Мей по Путіну санкціями через "Новачок"?

Знову "Новачок"?
Увага британської преси сьогодні прикута до реакції влади на резонансну подію у графстві Вілтшир. Там знайшли чоловіка і жінку в критичному стані після отруєння нервово-паралітичною речовиною.


Дон Стерджесс і Чарлі Роулі знайшли непритомними у суботуКопирайт изображения
Image captionДон Стерджесс і Чарлі Роулі знайшли непритомними у суботу

Їх виявили у селищі Еймсбері за декілька кілометрів від містечка Солсбері, де в березні цього року отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку.
У четвер має відбутися засідання надзвичайного урядового кабінету "Кобра" під керівництвом міністра внутрішніх справ Саджида Давіда.
"Світ в очікуванні, чим Тереза Мей відповість Путіну після того, як двох невинних британців отруїли тією ж нервово-паралітичною речовиною, яку Росія використала проти одного зі шпигунів", - пише Daily Mail.
"Чи вдарить Тереза Мей по Путіну додатковими санкціями?", - розмірковує видання.
Очікують, що Мей буде тиснути на американського президента Дональда Трампа, аби той порушив тему отруєння під час зустріч з Путіним у Гельсінкі 16 липня.
Як підтвердила поліція, суботнє занедужання пари стало наслідком застосування речовини "Новачок".
За словами друга пари, їм стало зле після відпочинку у парку.
Він додав, що тих, хто вживає героїн, після отруєння Скрипалів попередили про небезпеку підбирання шприців або будь-яких контейнерів, які, теоретично, могли бути викинуті у цій місцевості після перенесення в них "Новачка".

Вони не слухають, вони записують



СмартфонКопирайт изображения

Популярна "конспірологічна теорія" про те, що смартфони підслуховують розмови користувачів, аби пізніше "підсунути" їм відповідну рекламу, схоже, таки не більше ніж вигадка, пише Gizmodo.
Принаймні такого висновку дійшли вчені Північно-Східного університету США, які рік аналізували 17 тисяч популярних додатків Android.
"Втім, вони помітили дещо інше, що викликало їхнє занепокоєння: застосунки записували те, що відбувалося на екрані телефону і пересилали цю інформацію третім особам", - пише видання.
Зокрема, вони робили знімки екрану і записували відео того, як люди застосовували програми.
"Це демонструє, наскільки легко злочинці потенційно можуть викрасти інформацію з вашого телефона. Знімок екрану або відео роботи з програмою може зафіксувати приватні повідомлення, особисту інформацію або навіть паролі в процесі їх введення, оскільки багато застосунків показують літеру, яку ви вводите, перш ніж замінити її зірочкою", - пише видання.

Бургер розбрату


БургерКопирайт изображения
Image captionТакий веганський бургер виглядає як м'ясо, навіть кровить.

Вегетаріанський бургер, який "сочиться" штучною кров'ю, є "екзистенційною загрозою" яловичій промисловості Нової Зеландії, б'ють на сполох місцеві виробники.
Як пише Guardian, "неможливий бургер" із "синтетичного" м'яса американського виробництва пропонують пасажирам бізнес-класу на рейсах національної авіакомпанії Air New Zealand між Лос-Анджелесом та Оклендом.
За словами виконувача обов'язків прем'єр-міністра країни Вінстона Пітерса, він "однозначно проти підробної яловичини" і вважає, що авіакомпанія повинна використовувати справжню продукцію тваринництва.
Депутат Натан Гай, який опікується сільським господарством країни, також розкритикував авіакомпанію.
"Ми робимо найсмачніші на планеті стейки й баранину без ГМО та гормонів. Національні авіалінії повинні просувати преміум-продукцію і допомагати продавати новозеландські товари у світі", - заявив він.
Air New Zealand, у відповідь, заявила, що щорічно витрачає мільйони доларів на новозеландські яловичину та баранину, і відмовилася вибачитися за те, що "пропонує клієнтам інноваційний вибір та буде це робити й надалі".

Надія повертається


Носоріг

Вчені повернули надію на відтворення північних білих носорогів, яких у світі залишилося лише дві особи, та й ті - безплідні, пише Washington Post.
Згідно з новим дослідженням, опублікованим у журналі Nature Communications, вченим вперше вдалося створити життєздатні ембріони носорогів з допомогою запліднення in vitro.
Задля цього вони взяли яйцеклітини південних білих носорогів, які є дуже близьким підвидом до північних, і сперму північних носорогів.
Вчені заморозили два гібридні ембріони "до кращих часів", аби з розвитком технологій пізніше підсадити їх до самиці південного білого носорога, чия популяція наразі складає близько 20 тисяч особин.
"Це дуже амбітна, дуже сміла відчайдушна спроба врятувати дещо з генетики дивовижної тварини", - заявив незалежний біолог Стюарт Пімм з Університету Дюка.

Related

Події у світі 7691857475946665900

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item