Під Черніговом випробували новий бойовий модуль

Під Черніговом випробували новий бойовий модуль
На Гончарівському військовому полігоні пройшла демонстрація нового бойового модуля

Модуль може оснащуватися різними типами кулеметів. Головна його ударна сила - вітчизняний протитанковий ракетний комплекс Бар'єр.

На Гончарівському військовому полігоні в Чернігівській області пройшла демонстрація нового бойового модуля, встановленого на бойовій колісній броньованій машині Козак-2М.

Про це в середу, 19 липня, повідомив військовий експерт, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Це тристоронній проект, в якому беруть участь турецька компанія Aselsan, державне Київське конструкторське бюро Луч, а також приватне підприємство НВО Практика, яке є розробником і виробником бойової броньованої машини.

Згурець зазначив, що представлений модуль може оснащуватися різними типами кулеметів, але головна його ударна сила - це вітчизняний протитанковий ракетний комплекс Бар'єр у виконанні із збільшеною кількістю ракет на пусковій. Це чотири ракети Р-2С. Максимальна дальність пуску - 5 кілометрів, бронепробивність за динамічним захистом - 800 міліметрів.

Також можуть застосовуватися ракети з осколково-фугасною, а також з термобаричною бойовою частиною. Система управління ракетою - лазерна, напівавтоматична. Перезарядка - через люки на даху машини. Маса модуля - в межах 400 кілограмів.

Модуль оснащений одномоментними двигунами, які забезпечують швидкість перекидання осі прицілювання, за твердженнями представників турецької компанії, до 30° в секунду.

"Під час випробувань вдень ​​були здійснені пуски керованої протитанкової ракетою ЖК-2С на відстань в 1,8 кілометра по рухомій мішені, а також вночі - на відстані в 3 кілометри по броньованій цілі, з використанням тепловізора компанії Aselsan.

За пусками спостерігала зарубіжна військова делегація. Початки були вдалими", - повідомив експерт.




Раніше в Україні пройшов успішні випробування вдосконалений бойовий модуль Дуплет, призначений для модернізації бронетехніки.

Також у Чернігівській області державне Київське конструкторське бюро Луч разом з іноземними партнерами провело випробування нового бойового модуля.

Related

Події в Україні 3830659691350085652

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item