Перша країна ЄС скасувала плату за проїзд у громадському транспорті

Перша країна ЄС скасувала плату за проїзд у громадському транспорті
Естонія стала першою європейською країною, яка запровадила безкоштовний проїзд у громадському транспорті майже на всій території країни. Пасажири 11 із 15 регіонів з початку липня можуть безкоштовно користуватися автобусами. 
Про це повідомляє DW.
За словами міністерки економіки та інфраструктури Естонії Кадрі Сімсон, влада країни хоче зупинити відтік сільського населення до міст і внести вклад у захист навколишнього середовища. У Талліні розраховують, що безкоштовні автобуси можуть знизити частоту використання легкових автомобілів громадянами.
У 2017 році парламент Естонії поставив за мету до 2030 року утримувати витрати традиційних видів палива на рівні 2012 року.
"Тобто ми повинні знайти можливості переконати людей використовувати більш екологічні види пересування", - сказала Сімсон.
У Талліні громадський транспорт став безкоштовним ще в 2013 році, але тільки для жителів міста. За опитуваннями, близько половини пасажирів стали використовувати громадський транспорт частіше, відколи він став безкоштовним. На відміну від Таллінна, громадським транспортом у 11 естонських повітах можуть користуватися всі, незалежно від місця реєстрації, включаючи туристів. Цей проект фінансується з державного бюджету.
Укрзалізниця планує впровадити єдиний квиток на поїзд і літак після старту швидкісної електрички до аеропорту "Бориспіль".

Related

Події у світі 6022223596272052481

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item