Рада взялась за євробляхи



Рада взялась за євробляхи

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект, який частково знизить акциз на розмитнення автівок. Про це повідомляє "Українська правда".
За закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" проголосували у першому читанні.
Рада включила ці законопроекти до розгляду. За проголосували відповідно 264 та 260 депутатів.
Проект закону 8487 вносить зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизом легкових авто.
Законопроект 8488 вносить зміни до Митного кодексу та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.
Пропонують частково знизити акциз на розмитнення машин. Базова ставка становитиме 50 євро для автомобілів на бензинових двигунах і 75 євро - на дизельних. Ставки збільшуються на коєфіцієнти вікутаі на коєфіцієнти об'єму двигуна.
Визначення акцизного податку для кожного легкового транспортного засобу здійснюватиметься шляхом застосування до базових ставок акцизного податку коефіцієнтів. Згідно із пояснювальною запискою, 1 коефіцієнт визначатиметься діленням об'єму циліндрів двигуна внутрішнього згоряння відповідного транспортного засобу в куб. см на 1000 куб. см. 2-й коефіцієнт дорівнюватиме кількості повних календарних років від року, наступного за роком виробництва відповідного транспортного засобу, до року визначення ставки податку (для нових транспортних засобів і транспортних засобів, що використовувалися до 1 повного календарного року, коефіцієнт дорівнює 1).
Таким чином, сума розмитнення буде сягати 2500-3000 євро для усіх автомобілів, незалежно від віку.
5 липня Верховна Рада не змогла проголосувати за оновлення складу ЦВК. У відповідь на це фракція "Блок Петра Порошенка" відмовилась голосувати, поки нардепи не проголосують. Однак наступного дня повернулись до зали. Нещодавно "БПП" погодився відмовитись від свого представника, якщо це зробить і "Народний фронт".
Вчора, 12 липня, Верховна Рада внесла зміни до закону про судоустрій у частині Вищого антикорупційного суду, які запускають його роботу. Вищому антикорупційному суду передадуть всі підслідни йому справи відразу після запуску.

Related

Політика 3912892870433247092

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item