Барбі зросла. Чому вчені виступають проти розвитку секс-роботів

Барбі зросла. Чому вчені виступають проти розвитку секс-роботів
Секс-роботи стають одним з популярних видів бізнесу
Китайські підприємці продають 20 000 секс-ляльок на рік та активно впроваджують в них штучний інтелект. Клієнти з США в захваті від продукції, але експерти прогнозують небезпеку технології.
Сучасні комп'ютерні системи дозволяють автоматизувати абсолютно будь-який процес, від безпілотного керування автомобілем - до повного голосового контролю над усіма предметами вашого будинку.
Тепер же зміні піддається і найінтимніша сфера людського життя - секс. Колишні секс-ляльки отримують штучний інтелект (ШІ) та стають справжніми роботами, які не лише замінюють людям статевих партнерів, а й стають супутниками життя, зі своєю пам'яттю, почуттями, характером і емоціями.
Так-так, тепер це можна купити за гроші. Одна з найбільших китайських фабрик WMDOLL щорічно продає приблизно 20 000 секс-ляльок. Як пише Reuters, через попит на продукцію та масовий розвиток ШІ в країні, тепер виробники інтимних товарів створюють повноцінних секс-роботів.
WMDOLL вже продали 20 примірників розумних ляльок, які вміють розмовляти, кліпати очима і рухати різними частинами тіла. Користувачі можуть замовити персональний варіант з різною зовнішністю, зростом, зачіскою та кольором очей. Ціна на такого друга варіюється від $1,470 до $7,350.
Представники компанії говорять, що роботи будуть досить примітивними, адже підприємці не зацікавлені в тому, щоб повністю замінити технологією людини, а лише створюють товари для дорослих.
Планується, що цільовим ринком продукції стане США, адже зараз приблизно 80% товарів фабрики відправляються саме туди.
Але, як виявилося, в США також зростає конкуренція виробників секс-роботів, причому там їх наділяють набагато більшими можливостями.
Harmony - так називається робот, якого виробляє компанія Realbotix.
Оснащена ШІ, така людина-комп'ютер може мати на вибір один із сотні різних голосів, вести повноцінний діалог, запам'ятовувати переваги свого користувача, його дату народження та навіть імітувати оргазм.
Робот буде відповідати взаємністю по-різному і навіть може відмовити. Все залежить від того, як ви будете поводити себе з ним.
Перший власник Harmony каже : «У мене був чудовий Corvette 1980-х років, червоний кабріолет, це був дуже гарний автомобіль. Але я ніколи не відчував стільки задоволення з цим автомобілем, скільки з цією лялькою».
60-річний розлучений батько двох дітей розчарувався в пошуку реальної супутниці та вважає, що такі винаходи цілком можуть стати предметом людських стосунків у майбутньому.
Ціна Harmony - близько $15,000. Метт Макмаллен, генеральний директор і засновник компанії Realbotix вважає, що його продукція має позитивний ефект на здоров'я і соціальний розвиток людей, які мають складнощі у побудові традиційних стосунків.
Як пише DailyMail, ринок секс-роботів на 95% представляють саме копії жіночого тіла, що може розцінюватися як об'єктивація жінок. Тому Realbotix вирішили виробляти і чоловічі моделі.
Робот Henry коштує від $11,000 до $15,600 і покликаний стати «компаньйоном для самотніх жінок по всьому світі». Henry може комплектуватися з різними формами і розмірами статевих органів, читати вірші, співати пісні та навіть жартувати.
Всі подібні секс-роботи можуть керуватися з мобільного додатку.
Попри те, що творці штучних силіконових партнерів планують вирішити проблеми людей, які відчувають труднощі в суспільстві, експерти висловлюють свої побоювання з цього приводу.
Професор з етики та культури роботів і ШІ в університеті Де Монфорта доктор Кетлін Річардсон вважає, що такі технології можуть негативно сказатися в першу чергу на дітях.
«Діти будуть наслідувати машини, якщо будуть рости поряд з ними. Син дізнається, що це нормально, коли у тата є дружина і лялька, але лялька при цьому нічого не говорить. Це його спосіб мати владу і контроль над сім'єю. Дочка буде рости і думати: можливо, це сталося тому, що мама була недостатньо красива?» - говорить професор Кетлін, яка також заснувала кампанію проти секс-роботів.
Інша професор психології в Університеті Темпл у Філадельфії доктор Кеті Хірш-Пасік вважає, що подібні ШІ - як ляльки Барбі, створюють образ і диктують дівчатам, як їм потрібно виглядати.
Крім згубного впливу на дітей, секс-роботи, навпаки, можуть ще більше відгородити людину від суспільства та зробити її залежною від безвідмовної технології.
Експерт з робототехніки коледжу Кірквуд в штаті Айова Джоел Снелл каже : «Секс-роботи завжди будуть доступними і ніколи не зможуть відмовити, тому легко може виникнути залежність. Люди будуть змінювати своє життя, щоб пристосуватися до цієї залежності. Одного разу, секс-роботи можуть стати в сексі ще краще, ніж люди, що підживлює попит на них. Оскільки вони будуть програмуватися, технологія буде відповідати потребам кожного окремого користувача».
Поки що немає наукових досліджень, які могли б довести або спростувати небезпеку секс-роботів для здоров'я людини, але з розвитком і масштабуванням технології, вже скоро можна буде робити перші висновки.







Related

Цікаво 5901769189970443938

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item