Матіос навів жахливу статистику вилученої зброї з Донбасу

Матіос навів жахливу статистику вилученої зброї з Донбасу

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що кожен військовий, який приймав участь в бойових діях на Донбасі привіз із собою зброю.
"Кожен, хто приїхав з війни, привіз з собою зброю у тій чи іншій мірі. Ми взяли статистику і запросили інформацію по всіх правоохоронних структурах про кількість втраченої зброї. Десятки тисяч.
Це не гладкоствольна мисливська зброя. Десятки тон вибухівки, сотні мін, тисячі гранат, десятки тисяч автоматів і пістолетів, мільярд патронів у державі облікованих, тих, що вилучили", - повідомив Матіос в ефірі "Вечірнього прайму" на "112 Україна".
Він нагадав про важливість створення Державного бюро військової юстиції (ДБВЮ):
"Державне бюро військової юстиції повинно опікуватися захистом прав і контролем за дотриманням закону військових, їх у державі є майже 400 тис. зараз. А ще майже 300 тис. людей, які пройшли війну, звільнилися. Кожен другий з них має різновид посттравматичного розладу. І, коли несправедливість б'є прямо в обличчя, призводить до того, що право робиться на місці", - додав головний військовий прокурор.
На думку Матіоса, військовики повинні мати право на те, щоб їх не судили цивільні суди, і ДБВЮ може стати аналогом військової поліції.
Нагадаємо, що відповідний законопроект було зареєстровано в Раді групою народних депутатів 21 травня 2018 року.
Відповідно до нього, бюро буде самостійно виявляти і вносити до ЕРДР відомості про кримінальні правопорушення, віднесені до його підслідності, здійснювати досудові розслідування.

Related

Суспільство 8175443512642650752

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item