МЗС Росії заявило про загибель трьох журналістів в Африці

МЗС Росії заявило про загибель трьох журналістів в Африці
У МЗС РФ готові надати сім'ям загиблих необхідну підтримку

Посольство РФ у Центральноафриканській Республіці не знало про перебування російських журналістів на території цієї країни.

У Центральноафриканській Республіці загинуло три людини, які мали при собі журналістські документи. Про це йдеться в повідомленні МЗС РФ у вівторок, 31 липня.
"За інформацією, що надходить з Центральноафриканської Республіки, 30 липня неподалік від міста Сиб'ю (300 км на північ від столиці ЦАР - міста Бангі) загинули три людини, які мали при собі тільки журналістські документи, видані на ім'я Кирила Радченка, Олександра Расторгуєва іа Орхана Джемаля", - йдеться в повідомленні.
 
За інформацією російського МЗС, тіла загиблих уже доправлені в Бангі.
 
"Посольство Росії в ЦАР, на жаль, не було поінформоване про перебування на території країни російських журналістів. Співробітники нашої дипмісії знаходяться зараз у тісному контакті з місцевими правоохоронними органами і урядовими структурами на предмет з'ясування всіх обставин загибелі російських громадян і проведення заходів для відправки тіл на батьківщину", - йдеться в повідомленні.
 
У МЗС РФ також висловили співчуття рідним і близьким загиблих. Відомство готове надати їхнім сім'ям необхідну підтримку.
 
За цим фактом Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтею про вбивство (ст.105 КК РФ).
 
Раніше, у квітні нинішнього року, в Східній Гуті (Сирія) невідомі зі стрілецької зброї обстріляли автобус з російськими журналістами. Тоді журналіст телеканалу НТВОлексій Івлєв, оператор телеканалу Россия-1 Михайло Віткін та оператор телеканалу Звезда Владислав Додонов отримали легкі поранення ніг.
 
Нагадаємо, за перші шість місяців 2018 року у світі загинули 66 журналістів. Це на третину більше, ніж за той же період минулого року.

Related

Події у світі 7352153066574832684

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item