Україна ризикує залишитися без питної води

Україна ризикує залишитися без питної води
Низка регіонів України може залишитися без питної води

Причина полягає в припиненні роботи заводу Дніпроазот, який є виробником рідкого хлору, необхідного для знезараження питної води.

У Київводоканалі попереджають, що через припинення поставок і зупинку виробництва рідкого хлору на Дніпроазоті можуть бути проблеми з подальшим знезараженням питної води, повідомляється на сайті підприємства.
"В середині червня Дніпроазот, який є виробником рідкого хлору, який використовують водоканали для знезараження питної води, попередив, що він припиняє поставки і зупиняє виробництво рідкого хлору. У зв'язку з цим, на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води", - йдеться в повідомленні.

За інформацією компанії, на деяких підприємствах галузі залишків хлору залишилося від тижня до 20 днів.

Асоціація Укрводоканалекологія терміново повідомила уряду і РНБО про ситуацію і попросила втрутитися і вирішити питання з постачанням хлору.

23 червня проведено виїзне засідання в Дніпровській ОДА, де були б досягнуті домовленості з керівництвом Дніпроазоту щодо відновлення виробництва хлору. Але досі Дніпроазот не відновив свою роботу. Залишки хлору, які були на момент його зупинки, повністю реалізовані, розповіли в Київводоканалі.

5 липня про цю ситуацію повідомили на засіданні міжфракційного об'єднання народних депутатів Питна вода.

"В Україні є компанія, яка намагається організувати великі поставки хлору в контейнерах автомобільним транспортом, але оформлення дозвільних документів та інших процедур займає більше року. Більш того, таких спеціалізованих контейнерів недостатньо", - зазначають в Київводоканалі.

У компанії додають, що поставки хлору в цистернах з Європи (з Румунії) дуже проблематичні.

"Європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні бути сертифіковані на території України. У цистернах хлор отримують Київ, Харків, Кривий Ріг, Маріуполь та інші міста. Отже, іншої альтернативи на сьогодні, ніж вирішення питання щодо термінового запуску виробництва, немає", - пояснюють в Київводоканалі.

"Якщо завод терміново не відновить свою роботу, то вже на початку наступного тижня подача води в централізовану водопровідну мережу в деяких регіонах і містах України може бути значно обмежена, а в деяких містах і повністю припинена", - зазначають на підприємстві.

Related

Події в Україні 1703379830176350343

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item