ЗСУ можуть посилити протиповітряний щит - штаб

ЗСУ можуть посилити протиповітряний щит
На Донбасі розміщене потужне угруповання військ, здатне відбити атаку авіації

У 2018 році підрозділи зенітних ракетних військ проведуть понад 150 тактичних і командно-штабних навчань, 4200 тренувань бойових розрахунків і заходів бойового злагодження, що перевищує показники минулого року.

Про це повідомила прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ на своїй сторінці у Facebook в неділю, 29 липня.

"Українські повітряні кордони надійно захищені. Підтвердженням цього є оперативні зведення штабу Операції об'єднаних сил (ООС), у яких регулярно фігурують залишки збитих БПЛА окупантів ... Підрозділи зенітних ракетних військ (ЗРВ) тримаються осторонь від зосередження військ, доріг і населених пунктів. Вони не беруть участь у боях за звільнення наших територій і не сидять в окопах на передовій. Однак вони є не менш грізним фактором стримування, через який агресор досі не зважився перейти до повномасштабної війни із застосуванням бойової авіації", - йдеться в повідомленні.
У ЗСУ розповіли, що цілодобово на бойовому чергуванні перебувають понад 2,5 тисячі фахівців ЗРВ.

"У районі ООС постійно розміщене потужне угруповання військ, здатне відбити масовану атаку авіації та крилатих ракет супротивника. Ракетники неодноразово доводили свою ефективність і професіоналізм на війні. За весь час бойових дій на Донбасі знищили 33 ворожих безпілотника, більшість яких - це високотехнологічні дорогі БПЛА російського виробництва Орлан-10", - заявили в штабі повітряних сил.
Українські військові зазначили, що на озброєнні ЗСУ стоять зенітні ракетні комплекси Бук-М1 і С-300 різних модифікацій, які постійно модернізуються.

"Збільшення парку боєздатних комплексів вирішують також шляхом повернення на озброєння ЗРК малої дальності С-125 і далекобійної С-200В (Вега). Якщо всі заплановані заходи пройдуть успішно, то вже найближчим часом кількість боєздатних комплексів у складі зенітних ракетних військ ЗСУ збільшиться на третину. Тому в умовах ритмічного фінансування Україна здатна швидко посилити протиповітряний щит", - запевнили українські військові.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці вилучили менш ніж 10% зброї, вивезеної з Донбасу в інші регіони України.

Related

Події в Україні 6038864270400047297

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item