Представники нормандської четвірки обговорили мандат миротворців ООН на Донбасі - МЗС

Представники нормандської четвірки обговорили мандат миротворців ООН на Донбасі
У Берліні відбулася зустріч політичних директорів МЗС країн нормандської четвірки
У четвер, 26 липня, у Берліні відбулася перша зустріч політичних директорів Міністерств закордонних справ країн нормандської четвірки.
У МЗС України повідомили, що сторони обговорили модальності майбутньої миротворчої операції ООН на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
"Попри існування істотних розбіжностей з російською стороною, представники України, Німеччини, Франції та Росії домовилися продовжити роботу над визначенням базових принципів миротворчої операції у зоні конфлікту", - заявили в українському зовнішньополітичному відомстві.
У МЗС нагадали, що Україна підтримає введення миротворців на Донбас за умови, якщо мандат операції поширюватиметься на всю тимчасово окуповану територію, включно з українсько-російським кордоном, а також з Донбасу будуть виведені російські збройні формування, військова техніка і найманці.
Водночас у МЗС РФ заявили, що під час зустрічі порушувалося питання про проведення референдуму на Донбасі, передає ТАСС.
Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін на переговорах у Гельсінкі запропонував своєму американському колезі Дональду Трампу обміркувати пропозицію про проведення референдуму на окупованій частині Донбасу "з метою покласти край військовому конфлікту на сході України".
У МЗС України заявили, що пропозиція Путіна абсолютно неприйнятна для України та її союзників.
Президент США Трамп уже відкинув ідею Путіна провести референдум на окупованому сході України.

Нормандська четвірка, або нормандський формат - дипломатична група високопоставлених представників чотирьох країн (України, Німеччини, Франції та Росії). Її метою є стабілізація ситуації на Донбасі і виконання Мінських угод. Зустрічі проводяться як на рівні МЗС, так і на рівні глав держав.

Related

Події у світі 1171633927054671656

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item