Вітчизняні гвинтівки купують в США. Які країни є імпортерами української зброї

Вітчизняні гвинтівки купують в США. Які країни є імпортерами української зброї
Українська зброя користується попитом через свою дешевизну
США лідирують у закупівлях українського легкого озброєння. 790 одиниць переносних протитанкових рушниць та гранатометів були експортовані з України до Америки. 

Радянські склади зброї

У більшості випадків - це та зброя, яка зберігалася на оборонних складах колишнього Радянського Союзу, заявив головний редактор журналу Defense Express Сергій Згурец. В Україні, все ще зберігаються 10 млн одиниць зброї. На американському стрілецькому ринку такі автомати та ружья дуже цінуються, додав Згурец.
“Впродовж 20 років ці об'єми були стабільними. Це обумовлено дешевизною цих екземплярів. З іншого боку, у цьому списку є ще певна кількість колекційних екземплярів, які також користуються популярністю серед покупців у США”, - зазначив Згурець.
Як розповів економічний експерт Реанімаційного пакету реформ Михайло Соколов, військова промисловість може стати передовою в Україні, але тільки тоді, коли почнуть поступати значно більші замовлення з-за закордону. Оскільки українська зброя не є популярною у передових країнах світу, вона навпаки стає тягарем для економіки, вважає експерт.
“Створили танк, він воює. Будемо сподіватися, що війна закінчиться. А гроші з бізнесу забрали. Якби ці гроші лишилися у бізнесі, то вони були б інвестовані у те, щоб купити трактори або створити щось, що створює продукт і дійсно забезпечує подальший розвиток. Але якщо ці танки не купують, вони стоять на складах, то ніякого економічного розвитку не буде. Просто робляться інвестиції, які не дають далі розвиватися”, - сказав Соколов.
Раніше Стокгольмський міжнародний інститут досліджень проблем миру (SIPRI) поставив Україну на 11 місце у списку найбільших експортерів зброї у світі. Організація вивчала тенденції міжнародних поставок зброї з 2013 по 2017 роки. Імпорт зброї в Україну протягом чотирьох років звітного періоду залишався на досить низькому рівні, йдеться в аналізі.

Про українську та світову торгівлю зброєю

Згідно з інформацією Стокгольмського інституту досліджень проблем миру, у 2013-2017 роках основними клієнтами України були Росія, Китай і Тайланд. У базі даних інституту міститься також інформація про те, що поставки в Росію озброєння чи комплектуючих могли бути припинені з початком конфлікту у 2014 році.
В Укроборонпромі заперечували дані про те, що Україна нібито постачає Росії зброю. Загальносвітовий обсяг поставок зброї з 2013 по 2017 роки збільшився на 10% у порівнянні з попереднім десятирічним періодом.
У п'ятірку найбільших світових експортерів зброї за звітний період входять Сполучені Штати, Росія, Франція, Німеччина та Китай. Експорт з цих країн складає майже 75% від усього світового постачання. Найбільшими імпортерами зброї є 5 країн: Індія, Саудівська Аравія, Єгипет, ОАЕ та Китай. Найбільші європейські постачальники зброї - Франція, Німеччина, Великобританія, Іспанія та Італія. Загальний експорт цих країн сягає 23% від глобальних поставок зброї. Китайські експертні поставки зброї зросли на 38%. Китай у період з 2013 по 2017 роки продавав зброю у 48 країн світу.
В Україні почали серійне виробництво новітніх реактивних піхотних вогнеметів. Як повідомили в Укроборонпромі, вогнемет вже вдало пройшов приймально-здавальні випробування та найближчий часом посилить військові підрозділи.
Нагадаємо, що українські військові підписали договір із канадським виробником зброї про постачання снайперських гвинтівок.

Related

Економіка 4312417679170196122

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item