Бойовики концентрують танки і артилерію поблизу лінії розмежування на Донбасі - спостерігачі

Бойовики концентрують танки і артилерію поблизу лінії розмежування на Донбасі - спостерігачі
Танки бойовиків Донбасу
Українська сторона Спільного центру контролю і координації (СЦКК) повідомила про концентрацію танків і артилерії проросійських бойовиків поблизу лінії розмежування сторін на Донбасі.
Заява спостерігачів опублікована у Facebook прес-центру Операції об'єднаних сил на Донбасі.
"Спостерігачі фіксують численні факти переміщення військової техніки за межами виділених місць зберігання озброєння, а також ведення робіт з облаштування позицій у непідконтрольних урядові України районах", - йдеться в повідомленні СЦКК.
У смузі дій окремого територіального управління (ОТУ) "Північ" 21 і 22 липня 2018 безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував переміщення техніки збройних формувань Російської Федерації за межами виділених районів відведення.
Зокрема: реактивних систем залпового вогню - 3 одиниці; буксируваних гаубиць - 46 одиниць; самохідних гаубиць - 12 одиниць; танків - 45 одиниць.
У смузі дій ОТУ "Схід" 23 і 24 липня спостерігачі зафіксували переміщення техніки збройних формувань РФ за межами виділених районів відведення. А саме: самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", 122 мм - 3 одиниці; танків Т-64 і Т-72 - 21 одиниця.
Також зафіксовано переміщення значної кількості броньованої техніки (БМП, БТР) і особового складу збройних формувань РФ. Спостерігається ведення збройними формуваннями РФ інженерних робіт з облаштування та вдосконалення позицій у займаних ними районах.
"СЦКК розцінює вказані заходи, що здійснюються ворогом всупереч всім домовленостям та зобов’язанням щодо розмежування сторін і відведення бойової техніки, як ознаку підготовки збройних формувань РФ до активних дій з метою подальшого загострення ситуації на лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні.
За минулу добу в районі проведення операції Об'єднаних сил бойовики 32 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ. В результаті обстрілу загинув один військовослужбовець, один отримав поранення.

Related

Події в Україні 3788715589900856731

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item