Бідних в Україні більше, ніж п'ять років тому - СБ

Бідних в Україні більше, ніж п'ять років тому
За межею бідності сьогодні живе 25% населення України

Якщо в 2014 році за межею бідності жили 15% населення України, то сьогодні - 25%, підрахували у Світовому банку.

Рівень бідності в Україні зараз вищий, ніж п'ять років тому. Про це заявила директор Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, повідомляє у вівторок, 17 липня, Укрінформ.

"Економічна криза, що почалася в Україні в 2014 році, призвела до того, що рівень бідності зараз вищий, ніж п'ять років тому. Якщо в 2014 році за межею бідності жили 15% населення України, то сьогодні - 25%", - зазначила Кахконен.

За її словами, економічний потенціал України вищий, ніж таких країн, як Польща, Румунія, Грузія, Індонезія.

"В Україні найбільший в Європі запас родючої землі. Вигідне і її географічне положення на перехресті Європи та Азії. Однак державна політика в плані розвитку економіки відстала на 20 років. Якщо будуть зміни, зокрема, створять прозорий ринок землі, буде і стимул для підвищення стандартів життя", - додала Кахконен.

Вона зазначила, що Світовий банк з 2014 року вклав в Україну більше, ніж в іншу країну.

"Вкладено 5,5 млрд доларів, причому половина коштів - 2,5 млрд доларів - у різні інвестиційні проекти, плюс 2 млрд - на підтримку регіональних бюджетів для проведення реформ, ще 500 млн доларів - на поставку газу. На жаль, не всі ці гроші використані в повному обсязі, і ми чекаємо рішень від уряду України", - пояснила Кахконен.

Раніше повідомлялося, що близько 12% опитаних українців вважають, що їм не вистачає коштів на купівлю продуктів харчування.

У лютому Кабінет Міністрів затвердив план заходів на 2018 рік щодо реалізації Стратегії подолання бідності.

Related

Суспільство 5753028630319971944

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item