Путін подарував Трампу м'яч з передавачем - Bloomberg

Путін подарував Трампу м'яч з передавачем
Путін подарував Трампу м'яч під час зустрічі в Гельсінкі
М'яч, який президент Росії Володимир Путін подарував президенту США Дональду Трампу, оснащений передавачем, повідомляє Bloomberg.
Однак видання уточнює, що це - не шпигунський пристрій. Мікросхема - це розрекламована особливість м'яча Adidas AG. Хоча, після такого подарунка, Трамп отримав чимало застережень.
"Що ж, деякі з них - лише наполовину жартівливі: про те, що сувенір із Кубка світу може прослуховуватися", - пише Bloomberg.
В Adidas повідомили, що під час виробництва м'яча мікросхема NFC розміщується всередині, під логотипом. Таким чином шанувальники можуть отримувати доступ до відеозаписів гравців і записів змагань, якщо наблизити мобільний пристрій до м'яча.
Ця функція є в м'ячі матчу кубка Чемпіонату світу з футболу 2018 року. На сайті Adidas він продається за 165 доларів.
На фотографіях з прес-конференції в Гельсінкі, під час якої Путін вручив м'яч Трампу, видно даний логотип, під яким розміщується мікросхема. Але на фото не видно, чи могли цю мікросхему видалити і замінити на шпигунський пристрій, або підробити м'яч спеціально для зустрічі двох лідерів.
"Процес перевірки безпеки, який проводиться для всіх подарунків, було проведено і щодо футбольного м'яча", - заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.
Нагадаємо, зустріч лідерів США і Росії відбулася 16 липня в Гельсінкі.

Related

Події у світі 5849394099886669609

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item