Листи в Gmail можуть читати сторонні особи – ЗМІ

Листи в Gmail можуть читати сторонні особи
Сторонні компанії й розробники можуть читати листи користувачів Gmail

Ще рік тому корпорація Google обіцяла перестати використовувати вміст листів для виявлення рекламних переваг користувачів.

Сотні сторонніх компаній і їхні співробітники мають доступ до листів користувачів поштового сервісу Gmail. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на 20 колишніх і діючих співробітників цих компаній.
Видання з'ясувало, що корпорація Google, яка 2017 року обіцяла припинити збір даних із вхідних листів у Gmail, дозволяє переглядати повідомлення користувачів свого поштового сервісу розробникам сторонніх додатків. Вони можуть читати вхідні користувачів, підписаних, наприклад, на сервіси для порівняння цін у магазинах або планувальники маршрутів.
Зокрема, за інформацією WSJ, такий доступ до даних клієнтів має компанія Return Path. Вона збирає дані про листи більш як двох мільйонів користувачів Gmail, що авторизувалися в одному з безкоштовних додатків у партнерській мережі Return Path за допомогою електронної пошти.
За словами співробітників компанії, комп'ютери Return Path аналізують близько 100 мільйонів листів на добу. Нерідко програмісти компанії читають приватні повідомлення користувачів для поліпшення алгоритмів роботи спеціальних програм.
Співробітники Edison Software - розробника мобільного додатка для Gmail також читають листи користувачів сервісу.
На сьогоднішній день поштою Gmail користуються 1,4 мільярда людей.
Раніше стало відомо, що соціальна мережа Facebook ділиться особистими даними користувачів із виробниками смартфонів та інших ґаджетів.

Related

Технології 6239986187357319411

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item