ЄС виписав Google штраф на рекордні €4 млрд

ЄС виписав Google штраф на рекордні €4 млрд
Це найбільший антимонопольний штраф, який коли-небудь виписували європейські органи
Європейська комісія оштрафувала американську корпорацію Google на €4,3 млрд за порушення антимонопольного законодавства у справі, пов'язаній з операційною системою Android.
Рішення повинні офіційно оголосити сьогодні, 18 липня, пишуть видання Politico та AFP.
Відзначається, що це найбільший антимонопольний штраф, який коли-небудь стягували європейські органи з питань конкуренції з однієї компанії.
Як вважає Єврокомісія, Google використовував Android, який є безкоштовною операційною системою та встановлений на три чверті європейських смартфонів, щоб несправедливо посилити свою присутність у онлайн-пошуку серед конкурентів.
В Єврокомісії також вказали, що зв'язки компанії з деякими найбільшими в світі виробниками телефонів, включаючи контракти, які вимагали від них попереднього встановлення пошуковика і веб-браузера Google, також перешкоджали вибору споживача та підривали конкуренцію.
При цьому Google неодноразово заперечував, що Android порушує законодавство про конкуренцію, кажучи, що будь-яка компанія може використовувати програмне забезпечення з відкритим кодом, але компанії самі роблять вибір.
Рішення щодо Android є найважливішим з тріо антимонопольних справ проти Google. В Єврокомісії також вважають несправедливим, що компанія може рекламувати свої оголошення в нових програмах для смартфонів більше, ніж будь-який інший конкурент.
Нагадаємо, у 2017 році Єврокомісія оштрафувала Google на 2,4 млрд за те, що компанія надавала найкращі умови на платформі для своїх товарів у порівнянні з конкурентами.
Відзначимо, що найбільше грошове покарання було в 1,1 млрд для Intel у 2009 році.

Related

Технології 7267460382644322122

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item