NASA визначилося з першим житлом на Марсі

NASA визначилося з першим житлом на Марсі
Житлові модулі можна буде надрукувати за допомогою 3D-принтерів

Матеріали для побудови житла планується збирати прямо на Марсі. Самі житлові модулі можна буде надрукувати за допомогою 3D-принтерів. 

NASA визначило переможців конкурсу з розробки житла для перших колоністів Марса, повідомляється на сайті космічного агентства.
Журі агенства відібрало п'ять команд-фіналістів, які розділили між собою призовий фонд у 100 тисяч доларів. Всього в конкурсі брали участь 18 команд з усього світу.
Перше місце в конкурсі зайняла команда зі штату Арканзас, США. Члени команди отримали грошову винагороду в розмірі 21 тисяча доларів. Такий же приз отримала команда із Нью-Йорка, яка зайняла друге місце.
"Командам-переможцям вдалося успішно створити цифрові моделі фізичних і функціональних характеристик будинку на Марсі з використанням спеціалізованих програмних інструментів", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що матеріали для побудови житла планується збирати прямо на Марсі. Самі житлові модулі можна буде надрукувати за допомогою 3D-принтерів.
Винахідники стверджують, що така технологія дозволить збільшувати площу будівлі у разі збільшення кількості мешканців.
Нагадаємо, що раніше NASA показало нові фото Марса. Знімки Червоної планети і Сатурна зроблені під час практично максимального наближення космічних тіл до нашої планети.

Related

Цікаво 5006597544267027761

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item