Ізраїль відхилив російську пропозицію по Сирії - Reuters

Ізраїль відхилив російську пропозицію по Сирії
Нетаньягу заявив, що не допустить присутності іранських військових поблизу ізраїльських кордонів
Інформаційна агенція Reuters повідомляє, що керівництво Ізраїлю відхилило пропозицію російського МЗС про створення в Сирії зони в 100 кілометрах від Голанських висот, куди б не допускалися іранські військові, які підтримують уряд Башара Асада.
За даними джерела видання в уряді Ізраїлю, прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньягу повідомив міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову, що "не бажає зміцнення іранських військових навіть в 100 кілометрах від території, яку контролює Ізраїль".
Глава уряду Ізраїлю зазначив, що наполягає на повному виведенні з Сирії іранських військових.
15 липня сирійські урядові війська розширили свій наступ в провінції Ель-Кунейтра, прилеглої до окупованих Ізраїлем Голанських висот.
Під час наступу сили Башара Асада після масованого обстрілу взяли під контроль село Масхара, приблизно в 11 км від кордону Голанських висот, а також стратегічний пагорб, з якого відкривається вид на Голанські висоти.

Голанські висоти - стратегічно важливе плато між Ізраїлем і Сирією площею близько 1200 квадратних кілометрів. Ця територія була частиною Сирії, поки Ізраїль не захопив її в Шестиденній війні на Близькому Сході 1967 року.
У 1981 році Ізраїль в односторонньому порядку затвердив свій суверенітет над Голанськими висотами. Цей крок не був визнаний ні США, ні іншими світовими державами.
Наразі Ізраїль і Сирія вважають ці землі своїми. Ізраїль вважає, що Голанські висоти можуть бути використані Іраном в Сирії як передова база для нападів.
Армія оборони Ізраїлю регулярно мінує території Голанських висот з метою недопущення бойовиків в Ізраїль. Сирійські військові час від часу обстрілюють ізраїльські позиції, що призводить до відповідних дій з боку ЦАГАЛу.

Related

Події у світі 7406204429046224376

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item