Затриману в США росіянку Бутіну фінансував мільярдер із Росії — WP

Затриману в США росіянку Бутіну фінансував мільярдер із Росії
Марія Бутіна - членкиня правління організації Право на зброю, яку фінансував російський мільярдер Костянтин Ніколаєв
Росіянка Марія Бутіна, яку в США звинуватили в агентурній діяльності, отримувала фінансову допомогу від російського мільярдера Костянтина Ніколаєва.
Про це повідомляє The Washington Post.
Під час слухань у комітеті Сенату США з питань розвідки Бутіна заявила, що Ніколаєв фінансував організацію Право на зброю, яку вона заснувала.
Представник російського бізнесмена підтвердив, що Ніколаєв контактував із Бутіною в 2012-2014 роках, проте не відповів, чи допомагав їй фінансово.
В обвинувальному акті проти росіянки йдеться про “відомого російського бізнесмена з тісними зв’язками з адміністрацією президента США”. Ім’я бізнесмена у документі не вказали, однак назвали його статок за версією Forbes — 1,2 мільярди доларів. Це число збігається зі статком Ніколаєва.
Костянтин Ніколаєв — генеральний директор групи Н-Транс та співвласник оператора залізничних перевезень Globaltrans. Його син Андрій навчається в США і був волонтером передвиборчої кампанії Дональда Трампа.

16 липня Міністерство юстиції США заявило про арешт 29-річної громадянки Росії Марії Бутіної. Cлідчі дійшли висновку, що протягом останніх років Бутіна, проживаючи у США, намагалася налагодити зв'язки з американськими політичними групами впливу і через них лобіювати інтереси Кремля у великій політиці.
Їй оголосили офіційні обвинувачення за двома пунктами - у змові з метою роботи іноземним агентом і в діяльності як іноземного агента без відповідної реєстрації.
Марія Бутіна - членкиня правління організації Право на зброю. Вона була у складі російської делегації на Національному молитовному сніданку в США, на якому виступав Дональд Трамп.

Related

Події у світі 7944292280043449709

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item