Телеканал 112 Україна очолив менеджер з команди Медведчука - розслідування

Телеканал 112 Україна очолив менеджер з команди Медведчука - розслідування
Журналісти вважають, що за допомогою підконтрольного телеканалу Медведчук готується до виборів 2019 року
З літа 2018 року учасники медіаринку відзначили в ефірі 112 України значне почастішання згадкок у позитивному ключі лідера проросійського руху Український вибір Віктора Медведчука, внаслідок чого з'явилися припущення про придбання ним телеканалу.
Сам кум глави Кремля Володимира Путіна свою причетність до покупки заперечує, передає Радіо Свобода.
Офіційно новим власником каналу став німець Едуарда Катц.
За даними журналістів програми Схеми, він проживає в одному з віддалених сіл німецької глибинки, де разом з дружиною займається перепродажем старих автомобілів.
Водночас нове керівництво 112-Україна, яке з'явилося на каналі з цього літа, має тісні зв'язки з політичною силою Медведчука.
"Хоча журналісти 112-го і презентують жителя німецької глибинки як справжнього нового інвестора телеканалу, але, схоже, Едуард Катц - це новий "лижний інструктор", тобто підставна особа, на яку просто формально записали телеканал при продажу", - вважають Схеми.
Новим генеральним продюсером після зміни менеджменту на каналі став 30-річний Артем Марчевський, який на виборах до Київради 2015 року балотувався на 47-му окрузі від партії Право народу.
При цьому першим ц списку цієї політсили значився Віктор Чорний.
"Віктор Чорний - дійсно не чужа для Віктора Медведчука людина. У 2013 році він від імені Українського вибору висловлювався про необхідність референдуму щодо підтримки вступу України в тодішній Митний союз під егідою Росії", - зазначають журналітси.
Крім того, Чорний є керівником охоронного агентства Шторм, на яке зареєстровані автомобілі охоронців Медведчука.
Це стало відомо після скандалу з нападом на журналістів в аеропорту Київ.
Ще однією структурою, яка пов'язує Чорного і Медведчука є Федерація бойового самбо України, в якій перший займає посаду віце-президента, а другий - почесного президента.
Марчевський коментувати їх зв'язок відмовився пославшись на вихідний. Він також заявив, що особисто вів переговори з Катцом про своє призначення, проте відповісти, звідки він взяв його контакти, не захотів.
Зв'язок між 112 Україна і Медведчуком простежується також через контент.
Ефір каналу з літа буяє його цитатами, а за заявами Українського вибору робляться окремі новини.
"Значно гірший аспект ситуації - зміст цих цитат. Умовно кажучи, всі твердження Медведчука можна поділили на три різновиди: критика Заходу, критика влади і просування Мінських домовленостей", - звернуло увагу видання Media Sapiens.
Показовим також є і те, що свою програму на каналі отримав відвертий прокремлівський пропагандист Денис Жарких.
На думку журналістів, за допомогою 112 Україна Медведчук вирішував повернутися до публічної політики напередодні виборів 2019 року.
Зокрема, на початку серпня стало відомо, що Медведчук приєднався до партії За життя Вадима Рабиновича, яка цілить у наступний парламент, розраховуючи на широку підтримку південно-східного електорату.

Так і хочеться сказати:

Люди! Не продайтеся на виборах усяким Медведчукам, Рабиновичам та їх однодумцям. Інакше ви продасте Україну у москальське ярмо!

Related

Суспільство 5626733737068712209

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item