Москва заявила про 54 санкційних "накати" США

Москва заявила про 54 санкційних "накати" США
У МЗС РФ вважають дії американських політиків "безгуздими"

У відомстві Сергія Лаврова вважають, що в Сполучених Штатах "виставляють напоказ власну безпорадність".

Жодні спроби санкційного тиску на Росію не працюють. Про це заявили в МЗС РФ, коментуючи нові санкції влади США проти російського банку Агросоюз, оголошені в п'ятницю, 3 серпня.
"Санкції проти московського комерційного банку Агросоюз - це 54-й санкційний "накат" США на нашу країну з 2011 року. Навіть американські політики, які страждають гострою формою русофобії, стали визнавати, що жодні спроби тиску на Росію не працюють. Однак з маніакальною завзятістю продовжують гнути своє. В результаті лише виставляють напоказ власну безпорадність", - сказав заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков.
У МЗС РФ констатують, що це стосується і цілої "купи законопроектів, які з'явилися в останні дні в Конгресі США".
"Їхні автори вимагають нарощування санкцій щодо нашої країни, оскільки засліплені вірою в непохитність американської гегемонії в світі. Збити Росію з її шляху, продиктувати нам свою волю у них, звичайно, не вийде", - запевнили в МЗС РФ.
Сергій Рябков зазначив, що "ці безглузді" показові виступи "сенаторів і конгресменів перед американською публікою в надії краще запам'ятатися виборцям напередодні листопадових виборів викликають у нас посмішку".
Раніше в п'ятницю Мінфін США вніс до списку санкцій російський банк Агросоюз за надання послуги Північній Кореї в обхід санкцій ООН.
Також до списку санкцій за цими само звинуваченнями додані китайська компанія Dandong Zhongsheng Industry & Trade Co., північнокорейська Korea Ungum Corporation і громадянин КНДР Лі Чен Он, який представляє в Москві інтереси Банку зовнішньої торгівлі КНДР.
Напередодні стало відомо, що в США готують для Росії "нищівні" санкції. Новий законопроект американських сенаторів вводить санкції проти політиків, бізнесменів і російського держборгу.

Related

Події у світі 8444589967279804061

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item