МЗС відреагувало на справу СБУ проти Костенка

МЗС відреагувало на справу СБУ проти Костенка
Костенка чекають у Києві найближчим часом

У міністерстві не знають, чи знаходиться Костенко в розшуку, і запевняють, що в нього українське громадянство.

Кримчанин Олександр Костенко, який відбував покарання в російській колонії, має українське громадянство. Про це в понеділок, 6 серпня, заявив держсекретар Міністерства закордонних справ Андрій Заєць, передає Українська правда.
"Мені невідомо, чи є в нього російський паспорт. Я можу підтвердити офіційно, що Олександр Костенко - громадянин України, що також було визнане російськими правоохоронними органами", - сказав він.
 
За словами Заєця, пенітенціарною службою РФ був повернутий Костенку його український паспорт.
 
У той же час, коментуючи те, що Костенко раніше фігурував у кримінальній справі в Україні, Заєць зазначив, що міністерство не є правоохоронним органом.
 
"Справа, яка була раніше відкрита: продовжує вона розслідуватися чи вона закрита - мені і моїм колегам у міністерстві невідомо", - сказав він.
 
Секретар зазначив, що МЗС не надає правових оцінок, не є слідчим органом, не має навіть доступу до даних слідчих дій, і порадив звертатися з питаннями до правоохоронців.

У той же час Заєць припустив, що Костенко не знаходиться в розшуку з огляду на, що російські прикордонники його не затримали.
 
"Нам невідомо, щоб Олександр перебував у розшуку. Я думаю, що якби особа перебувала в розшуку, очевидно, ми б отримали запити від правоохоронних органів", - пояснив співробітник МЗС.
 
Як очікується, Костенко має сьогодні прибути до Києва. Він був звільнений з виправної колонії №5 у місті Кірово-Чепецьк Кіровської області Росії 3 серпня.
 
Раніше журналіст Анатолій Шарій нагадав, що Костенко був затриманий у Києві 22 травня 2014 року Службою безпеки України разом зі своїм подільником Станіславом Красновим як учасник терористичної групи, яка готувала диверсії в столиці. Але після того, як Костенко був оголошений в Україні героєм Майдану, СБУ видалила зі свого сайту повідомлення про його затримання.

Related

Суспільство 5221891973101147520

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item