Туреччина заморозить активи американських міністрів у відповідь на санкції США

Туреччина заморозить активи американських міністрів у відповідь на санкції США
Ердоган розпорядиться заморозити активи американських міністрів
Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що розпорядиться заморозити активи низки американських міністрів у Туреччині, якщо такі є, у відповідь на санкції США через затримання пастора Ендрю Брансона.
За його словами, дії США у зв'язку зі справою Брансона "не відповідають духу стратегічного партнерства з Туреччиною", повідомляє Anadolu.
"Ті, хто вважає, що Туреччина відступить перед загрозами і абсурдними рішеннями про санкції, не знають цю країну і народ", - сказав Ердоган.
На його думку, Анкара і Вашингтон зможуть вирішити всі виниклі питання, якщо передусім будуть враховувати стратегічне партнерство і співробітництво, яке відповідає інтересам двох країн.
Він додав, що Туреччина не хоче вступати в гру, де в програші залишаться всі сторони. Перенесення політичних і судових суперечок в економічну площину завдасть шкоди обом сторонам.
"Дипломатичні канали задіяні інтенсивно. Вважаю, що незабаром нам вдасться вирішити значну частину спірних питань", - сказав Ердоган.
1 серпня США оголосили про введення санкцій проти Сойлу і міністра юстиції Абдулхаміта Гюля через те, що Анкара не дозволила повернутися на батьківщину американському пастору Ендрю Брансону, щодо якого в Туреччині триває судовий процес. Активи міністрів будуть заблоковані на території США, якщо такі є.
МЗС Туреччини пообіцяло підготувати негайну відповідь на американські санкції.
Санкції введено в межах ухваленого Конгресом США у 2016 році так званого глобального акту Магнітського, спрямованого проти осіб, причетних, на думку Вашингтона, до корупції і порушення прав людини.
Протестантського пастора, який проживав у районі турецького Ізміра, заарештували наприкінці 2016 року за обвинуваченням у зв'язках із забороненими в Туреччині Робочою партією Курдистану і "терористичною організацією фетхуллахістів" (ФЕТО). Останню Анкара вважає організатором спроби держперевороту, розпочатої у 2016 році.
Ендрю Крейга Брансона перевели під домашній арешт, йому загрожує до 35 років тюремного ув'язнення.

Related

Події у світі 444410433479323964

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item