Бійка в міськраді Конотопа: у Києві затримали підозрюваного в пораненні поліцейського

Бійка в міськраді Конотопа: у Києві затримали підозрюваного в пораненні поліцейського
Майже місяць зловмисник переховувався в Києві, застосовуючи засоби конспірації
У Києві затримали 20-річного сумчанина за підозрою в пораненні поліцейського під час бійки в сесійній залі Конотопської міськради 26 липня 2018 року, повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіціі України.
"Особу молодого чоловіка, який завдав тяжких тілесних ушкоджень правоохоронцю, було встановлено ​​спільними діями УДВБ НПУ і поліції області. Однак зловмисник зник із місця постійного проживання", - йдеться в повідомленні.
Як відзначають у прес-службі поліції Сумської області, "майже місяць зловмисник переховувався в Києві, застосовуючи засоби конспірації".
"У ході розслідування відкритого за даними події кримінального провадження було отримано знімок зловмисника, який пробив голову поліцейському металевим свердлом. З метою встановлення особи зловмисника даний знімок поширили в людних місцях і засобах масової інформації", - йдеться в повідомленні.
У поліції додали, що до суду внесено клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 348 Кримінального кодексу України Посягання на життя співробітника правоохоронного органу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 9 до 15 років або довічне ув'язнення.
Нагадаємо, 26 липня в міськраді Конотопа сталися масові зіткнення між прихильниками чинного мера і його опонентами.
Конфлікт спалахнув під час обговорення між депутатами і мером Артемом Семеніхіним питання про прийняття бюджету на 2018 рік. Після декількох годин суперечок більшість обранців перемістилося в малий зал.
Депутати в малому залі спробували відправити у відставку мера Семеніхіна, проте їм не вистачило одного голосу. Після цього мер прийшов до малої зали, щоб обговорити разом з депутатами прийняття бюджету, проте в цей час в сесійній залі почалася масова бійка.
У поліції додали, що обидві сторони зібрали в сесійній залі своїх прихильників, які свідомо провокували конфлікти і бійки.
У результаті бійки постраждали 12 поліцейських і дев'ятеро цивільних, серед яких є депутат і журналіст.

Related

Суспільство 9159193072910368268

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item