Бунт торнадівців: у СІЗО обматюкали чиновника Мін'юсту

Бунт торнадівців: у СІЗО обматюкали чиновника Мін'юсту
Для придушення бунту в СІЗО направили Національну гвардію

Після невдалої спроби бунту трьох ув'язнених вивезли з СІЗО, а чотирьох відправили в карцер.

 
Під час брифінгу біля Лук'янівського СІЗО в Києві за фактом бунту в ізоляторі родичка одного з торнадівців обматюкала прес-секретаря заступника міністра юстиції Юрія Маслака.
 
Відео можна переглянути за посиланням.
 
Жінка намагалася в нецензурній формі довести Маслаку, що не могла передати бензин у камеру СІЗО, а передала тільки презерватив.
У той же час, Маслак повідомив, що екс-торнадівці готували бунт у СІЗО, а коли правоохоронці вирішили провести у них обшук, заблокувалися і чинили опір.
 
Він також заявив, що колишні атовці також "вимагали гроші в інших осіб, які утримуються в СІЗО, ціною їхнього життя".

"В рамках кримінальних дій були проведені сьогодні обшуки. Наші співробітники разом зі співробітниками прокуратури, Служби безпеки України та "Альфи" прийшли в камери торнадівців і вони чинили опір. Тобто, були використані вибухові пакети саморобні, які вони зробили, також у них була холодна зброя. Саморобні вибухові пакети вони зробили безпосередньо в камері, оскільки вони робляться за допомогою порошку із сірників звичайних, які не заборонені для передачі ув'язненим", - розповів Маслак.
 
За його словами, один з вибухових пакетів був активований, один із правоохоронців отримав травми, у зв'язку з чим всіх причетних буде інкриміновано за ст. 348 Кримінального кодексу України (замах на життя співробітника правоохоронних органів), санкція якої передбачає 9-15 років позбавлення волі.
 
"Для того, щоб стабілізувати ситуацію, три людини були вивезені з СІЗО, а інші особи поміщені в карцер", - розповів Маслак, уточнивши, що три автозаки вивезли трьох осіб у три різних пенітенціарних установи Київської області, а в СІЗО залишилося чотири людини.
 
Чиновник відмовився назвати прізвища вивезених ув'язнених.
 
Розповідаючи про деталі опору екс-торнадівців правоохоронцям, представник Мін'юсту розповів, що ті забарикадувалися. "Більше того - у них було пальне з собою, бензин, і один із співробітників також був облитий пальним із погрозами про те, що зараз підпалять. Тому ми, власне, відкрили камеру. З торнадівців ніхто не постраждав, наші співробітники спрацювали оперативно", - розповів Маслак.
 
За його словами, є речові докази, відеоматеріали, прямий ефір, який вели самі екс-торнадівці. "Вони стояли з ножами і сокирою, де домовлялися про те, що вони повинні вбити наших співробітників. Це є в прямому Strim, він був і вже є в доступі. Також на сайті Генеральної прокуратури будуть викладені фотографії, буде викладено відео з предметів, знайдених під час обшуку. Все відзнято", - повідомив Маслак.
 
Нагадаємо, в квітні 2017 року суд засудив вісьмох колишніх бійців роти Торнадо до тривалих термінів позбавлення волі. Ще четверо обвинувачених отримали умовні терміни.

Related

Гаряча новина 131307717174133558

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item