Філарет назвав можливі терміни надання Томосу про автокефалію

Філарет назвав можливі терміни надання Томосу про автокефалію
Патріарх Філарет
Рішення про створення в Україні єдиної помісної церкви Священний Синод ухвалить уже наприкінці літа або ж у вересні, повідомив Патріарх Філарет, передає 5 канал.
Після цього всі архієреї Київського патріархату, Української автокефальної церкви та Московського патріархату, які зверталися до Вселенського патріарху із проханням про автокефалію, мають зібратися на Об’єднавчий собор. На ньому оберуть предстоятеля Української Помісної Православної Церкви.
"Сподіваємося, що або наприкінці серпня, або на початку вересня на цьому засіданні Священного Синоду буде прийняте рішення про надання Томосу. Значить, ми повинні провести Об’єднавчий собор. Хто ми? Ті архієреї, які звернулися до Вселенського патріарху. Цей єпископат на архієрейському соборі повинен обрати єдиного предстоятеля Української православної церкви", - переконаний Філарет.
Нагадаємо, що 17 квітня президент Петро Порошенко звернувся до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія з офіційним зверненням про створення в Україні єдиної та незалежної Православної церкви шляхом надання автокефалії.
22 квітня Вселенський патріархат розглянув звернення від ієрархів українських православних церков і влади України та почав розгляд питання про надання українській церкві томосу про автокефалію. Питання мають обговорити із сестринськими церквами.
    УПЦ Московського патріархату розкритикувала цю ініціативу.
    З початку 90-х в Україні існує відразу кілька юрисдикцій, які називають себе православними помісними й автокефальними церквами.
    Канонічний статус мають Українська православна церква Московського патріархату та Бессарабська митрополія Румунської православної церкви. Українська православна церква Київського патріархату - канонічно невизнана. Крім того, в Україні також існує невизнана Українська автокефальна православна церква.

    Related

    Суспільство 3288669788816645046

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item