Найближчим часом САП збирається представити факти "зливу" народними депутатами засекреченої інформації - Холодницький

Найближчим часом САП збирається представити факти "зливу" народними депутатами засекреченої інформації - Холодницький
Голова САП Назар Холодницький
Найближчим часом Спеціалізована антикорупційна прокуратура повинна надати факти причетності деяких народних депутатів України до витоку інформації з органів досудового розслідування.
Анонс відповідної події зробив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.
"Буде подання (якщо буде, чи коли буде) з описом всіх фактів, і це буде озвучено у Верховній Раді. Я думаю, найближчим часом", - сказав керівник відомства.
Холодницький також підкреслив, що з Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подібних витоків інформації не було.
"В нас є постійні витоки з органу досудового розслідування [можливо, Холодницький мав на увазі Національне антикорупійне бюро, - Ред.], є аж до процесуальних документів, є постійний пул людей, які знають про ті чи інші слідчі дії: то раптово опинилася одна знімальна група в Феофанії, то інші активісти раптово “випадково” опинилися біля приймальні нардепа, коли затримали Мартиненка, - і таких фактів багато, чи ні при кожній справі", - зазначив він.
Повну версію інтерв'ю з Назаром Холодницьким слухайте на Радіо НВ в п'ятницю, 10 серпня, о 20:00

Нагадаємо, що раніше НАБУ і Генпрокуратура звинуватили керівника САП в дисциплінарних правопорушеннях після того, як були оприлюднені записи, зроблені в робочому кабінеті Холодницького.
За словами директора НАБУ Ситника, на записах йдеться про "злив" інформації про обшуки, що готуються, тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися, про тиск на певних посадових осіб і суди для прийняття ними певних рішень. Також було зафіксовано підбурювання свідка до дачі неправдивих показань.
Сам Холодницький заявляв, що зроблені в його кабінеті записи можуть бути компіляцією. Глава САП також уточнював, що вони не містять кримінальних злочинів.
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів рекомендувала винести догану, але не звільняти керівника САП Холодницького з займаної посади за скоєний дисциплінарний проступок.

Related

Події в Україні 428781165191526413

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item