Українська школярка перемогла в міжнародному конкурсі

"Щоб перемогти на всеукраїнському рівні, який дає право взяти участь у фіналі, потрібно дуже добре писати, читати, говорити і сприймати на слух німецьку мову. Для фінального етапу цього мало. 
У Німеччині журі спостерігало за тим, як ми вміємо працювати в команді, шукати компроміси, а також нашу креативність. Нас оцінювали не лише як знавців мови, а як особистості",- розповідає 17-річна Діана Паневська, випускниця чернівецької гімназії №1 імені Тараса Шевченка, яка виборола перше місце на найбільшій у світі олімпіаді для тих, хто вивчає німецьку як іноземну.
У інтерв'ю виданню DW Діана розповіла, як готувалася до Міжнародного конкурсу, та які переваги дає перемога.
"Вчилася у вільний час. Читала журнали й книжки, слухала новини. Писала твори, надсилала їх своїй вчительці Романі Фисюк і спілкувалася з нею в школі після уроків - тренувала усне мовлення.
Щоб вивчити мову треба якомога частіше використовувати нові слова одразу після того, як вивчили їх. Адже вони швидко забуваються. Роблю так - вчу й пишу твір, де використовую все нове, про що дізналася. Користуюся німецькими ЗМІ. Читаю, дивлюся, слухаю те, що захоплює. Коли вчитися цікаво, то є й мотивація займатися цим постійно".
"Завдань було три. Перше - індивідуальне: написати твір у вільній формі про Фрайбург і змайструвати творчий колаж - щось на кшталт стінгазети. Я писала свій текст у формі листа про студентське життя в цьому місті. Для підготовки нас водили на екскурсії. Побувала в місцевому університеті, щоб зібрати матеріал, - розповідає переможниця про конкурсну програму.- Решту завдань ми виконували в групах по четверо людей. Спершу готували презентацію на тему спорту й робили усну доповідь. Моя група зробила це в формі ток-шоу. А потім повинні були за 3 хвилини вигадати спільну історію та розповісти її".
Автор: dw.com
Українська школярка перемогла в міжнародному конкурсі
"Очікувала конкуренції, бо до Фрайбурга з'їхалися переможці з усього світу. Але коли я перезнайомилася майже з усіма 140 учасниками, то зрозуміла, що нікому не йшлося про перемогу будь-якою ціною".
Діана Паневська зазначає, що журі оцінювало не лише індивідуальну роботу конкурсанта, а й командну:
"50 відсотків оцінки журі виставляло за письмову роботу, решту - за групові завдання. Усі учасники дуже добре володіли німецькою, але комусь не вдавалося шукати компроміси з командою, а хтось розгубився під час презентації й не міг зв'язати двох слів. Це вплинуло на результати. Спершу критерії оцінювання здалися мені дивними, але зараз, проаналізувавши все, я вважаю їх доволі прозорими.
Очікувала конкуренції, бо до Фрайбурга з'їхалися переможці з усього світу. Але коли я перезнайомилася майже з усіма 140 учасниками, то зрозуміла, що нікому не йшлося про перемогу будь-якою ціною. Всі були привітні. Ми подружилися й підтримували одне одного".
Діана розповіла, що переваг після перемоги в конкурсі немає.
"Але якщо подавати документи для отримання стипендії або вступу до німецького університету, приймальні комісії звернуть увагу на перемогу в олімпіаді. До речі, одразу після церемонії нагородження до мене підійшов депутат Бундестагу і запропонував пройти практику в його офісі. Я дуже здивувалася та зраділа. Сподіваюся пройти цю практику, коли стану студенткою".
Автор: dw.com
Міжнародну олімпіаду з німецької мови щодва роки проводять мережа культурних центрів Ґете-Інститут спільно з Міжнародною спілкою вчителів німецької мови. Уперше її провели у 2008 році.
Міжнародну олімпіаду з німецької мови щодва роки проводять мережа культурних центрів Ґете-Інститут спільно з Міжнародною спілкою вчителів німецької мови. Уперше її провели у 2008 році.
Але своє майбутнє переможниця пов'язує лише з Україною: "Я хочу вивчати політичну економіку в Німеччині, але потім залюбки повернуся. Вважаю, що в нашої країни є великий економічний потенціал, щоб колись стати не гіршою за Німеччину".
Міжнародну олімпіаду з німецької мови щодва роки проводять мережа культурних центрів Ґете-Інститут спільно з Міжнародною спілкою вчителів німецької мови. Уперше її провели 2008-го. У конкурсі беруть участь школярі віком від 14 до 17 років, які вивчають німецьку мову як іноземну. 2018 року в фінальному етапі IDO взяли участь понад 140 молодих людей із 74 країн світу. Цьогоріч Україна взяла участь у конкурсі вперше.

Related

Суспільство 934407027491129441

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item