Путін готовий до зустрічі з Трампом, незважаючи на нові санкції проти РФ - Лавров

Путін готовий до зустрічі з Трампом
Лавров заявив, що РФ не має наміру йти від контактів із країнами, які проводять "недружню політику" по відношенню до РФ
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про те, що президент Росії Володимир Путін може провести зустріч зі своїм американським колегою Дональдом Трампом, незважаючи на нові санкції проти Росії з боку США.
Лавров вважає, що лідери повинні обговорювати питання, які можуть об'єднати обидві країни, передає ТАСС.
"Ми ніколи від контактів не йшли, в тому числі й з представниками тих країн, які проводять явно недружню політику по відношенню до нас. Тому, якщо лідери відчують необхідність зустрітися та повернутися до тих питань, які, як нам здавалося, об'єднувати повинні Росію та США, але які викликають відторгнення в деяких кіл всередині США, думаю, така зустріч відбудеться", - заявив Лавров.
Як повідомлялося, Держдеп США заявив про намір ввести нові санкції проти Росії через отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері (обом вдалося вижити).
Нові заходи планують запровадити в два етапи. На першому передбачено заборону поставок в Росію американських товарів, пов'язаних з національною безпекою, в тому числі електроніки подвійного призначення. Якщо російська сторона не надасть гарантій відмови від використання хімічної зброї та не погодиться на допуск міжнародних інспекторів, піде другий етап. Вашингтон обіцяє знизити рівень дипломатичних контактів, заборонити авіакомпанії Аерофлот літати в США, а також скоротити до мінімуму взаємну торгівлю і перешкоджати Росії в отриманні міжнародних банківських кредитів.
Москва офіційно заявила, що не буде виконувати поставлені США умови для зняття нових санкцій.
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв порівняв введення нових санкцій із оголошенням економічної війни.
Президент Росії Володимир Путін обговорив нові санкції США з постійними членами Ради безпеки та назвав їх нелегітимними з точки зору міжнародного права.

Related

Події у світі 8565729110595483456

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item