Європу накрила аномальна спека

Європу накрила аномальна спека
Європа переживає аномально високі температури

Спека вже призвела до лісових пожеж і зниження рівня води в річках Німеччини. Очікується, що посуха стане причиною зменшення врожаїв.

Країни Європи накрила аномальна спека. Зокрема, у багатьох районах Німеччини температура вже перевищує показники в +35 градусів, передає в неділю, 5 серпня, агентство Сіньхуа.

Зокрема зазначено, що спека вже призвела до лісових пожеж і зниження рівня води в річках. Крім того, очікується, що посуха стане причиною зменшення врожаїв.

Метеорологічна служба Німеччини підтвердила, що липень 2018 року побив температурний рекорд і став найспекотнішим місяцем у Німеччині з 1881 року. Що стосується рекорду сумарної тривалості сонячного сяйва, то в липні 2018 року вона становила 305 годин, на другому місці з 1951 року.

Згідно із прогнозами, у серпні спека не відступить.

Як повідомляється, у зв'язку зі спекою значно знизився рівень води і, як наслідок, пропускна здатність фарватеру Рейну, а також Ельби й Одера. Крім того, Міністерство сільського господарства ФРН вже зараз прогнозує скорочення врожаю зерна на 7-8 млн тонн, а загальний економічний збиток оцінюється в 1,4 млрд євро.

Нагадаємо, від спеки страждають і інші країни Європи. Так, в Іспанії та Португалії прогнозується підвищення температури повітря до +47, а у Франції через аномально спекотну погоду довелося зупинити роботу чотирьох енергоблоків на атомних електростанціях.

Related

Події у світі 6531494932706637920

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item